Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Subscribe RSS

 Petussa
21.07.2009 23:43 | Raija

Olimme viikonloppuna Petussa. Merivesi oli +19° ja aikansa harkittuaan Dubsikin päätti uida. Uinti ei ole Dubsin lempilajeja, mutta merenrannalla oleilu on sille nautinto. Pettuun menevällä lossilla Dubsin nenänsieraimet vain värisevät, kun se haistelee meri-ilmaa ja mitä enemmän korvat hulmuavat merituulessa sitä hauskempaa Dubsilla näyttää olevan.


Dubsi relaa laiturilla


Menisinkö uimaan? Vesi on kyllä aika märkää


Uinnin jälkeen päivätorkut

Tänä vuonna Dubsi on saanut olla vapaana alamökin pihapiirissä valvottuna. Hyvin se pysyy omalla reviirillään. Ylämökin pihapiiri on lähellä kauriitten kulkureittiä, joten siellä Dubsi pysyy edelleen kytkettynä.

Kotona leikkasin Dubsin kynnet ja tarkistin korvat... hups, mitä siellä olikaan! Sisällä korvakäytävän poimussa oli punkki. Ensimmäinen punkki tänä vuonna, minkä löysin Dubsista ja ihan uudesta paikasta. Yleensä punkit ovat olleet pään tai kaulan alueella. Pitänee hankkia punkkikarkotinta apteekista elokuuksi.


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Viikonlopun tapahtumia
15.07.2009 00:53 | Raija

Dubsi kävi lauantaina viettämässä vielä hetken aikaa pentujensa kanssa. Sunnuntaina kaksi niistä, Aune ja Bosse lähtivät jo omiin koteihinsa. Pentujen seurana oli myös Raisan 8 vkon ikäinen skottityttö. Mainio pakkaus, aikamoinen jäljestäjän alku! Kaikki pennut tulivat hyvin toimeen, mutta Nessa ja Dubsi vähän katsoivat pitkin nenänvartaan uutta tulokasta. Nessa kantoi luut omille pennuilleen pois skottitytön edestä ja paimensi omiaan asettumalla niiden ja vieraan pennun väliin. Dubsi väisteli, minkä pääsi skottitytön lähentymispyrkimyksiä:)


Hei musta uros, oletko isäni?

Öhöm, eipäs tulla ihan iholle pikku kaveri!

Pentujen nenätesti :) Nessan ja Dubsin blogissa.

MEJÄ harkkojen jälkeen Raisan boussut Korppi ja Poju saivat esittää taitojaan esinehaussa. Iris ja minä toimimme avustajina ja Raisa ohjasi koiriaan. Nouto onnistui molemmilta hienosti.

 Korppi
 Poju


Sunnuntaina suunnistimme Dubsin kanssa Karjaalle näyttelyyn. Terhi tuli Karunasta Helmin ja Alman kanssa ja ajoimme peräkanaa perille. Risto jäi kotimieheksi Lean pentujen vuoksi. Dubsin äiti Lea sai kolme narttupentua kolme viikkoa sitten, joten nyt Dubsilla on äidin puolelta 9 puolisisarrusta ja Nessan ja Dubsin pennuilla uusia isotätejä :)

Näyttelyssä oli tuomarina Andreas Tornau Saksasta, pitkäkarvaisten mäyräkoirien kasvattaja ja ulkomuototuomari. Näyttelyssä hän tarkasti huolellisesti kaikkien hänelle esitettyjen mäyräkoirien hampaat ja purennan. Muutama HYL arvostelu tuli juuri hampaista. Painot hän arvio käsivaalla nostaen pöydällä jokaisen koiran käsiinsä ja kääntäen myötäpäivään tutkien sen jälkeen hännät nikama nikamalta.

Mahdin poika Karu oli meistä ensimmäisenä arvosteltavana saaden EH:n, sitten oli Dubsin vuoro. Kävely oli maavainulla etenemistä, kun sitten nostin taluttimella pään irti maasta, niin selkä kaareutui liikkeessä. Pöydällä Dubsi ilmoitti, että ei tarvitse pusseja kopeloida, mutta antoi tutkia hampaat perusteellisesti kahteen otteseen. Tulos EH. Kehuja tuli karvan laadusta, koosta, parran ja kulmakarvojen värityksestä. Moitteita liikkeessä kaareutuvasta selästä.

Urosten jälkeen alkoi narttujen arvostelu. Meillä Helmi meni avoimessa luokassa ensin kehään, tulos EH. Kehuja tuli koosta ja moitteita karvan niukkuudesta. Helmin jälkeen kehään pääsi Alma käyttöluokassa ja korjasi koko potin tuomarin sanoja lainatakseni elegantilla olemuksellaan. Tulos ERI, SERTTI ja VSP. Hieno juttu! Terhi ajatteli ennen Alman esittämistä näyttelyjen olevan Alman kohdalla ohi, mutta nyt heidän pitänee yrittää saada se kolmas sertti, jotta tästä KVA-A rouvasta tulisi myös MVA.


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Pentutesti
07.07.2009 23:23 | Raija

Nessan ja Dubsin pennut kävivät eilen pentutestissä. Ikää pennuilla on nyt 6 vko + 5 pv.  Testin teki Hanna Hautamäki. Kelpo mäyräkoiran alkuja olivat kaikki pennut testin mukaan.

Herrat A ja B, sekä neiti C pentutestin mukaan:
48 - 61 pistettä: Pentu on melko dominoiva, itsevarma ja tasapainoinen. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi, eikä pieniä lapsia omistavaan perheeseen. Tarvitsee koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Erinomainen harrastuskoira kokeneelle kouluttajalle. 

Herra D pentutestin mukaan:
37 - 47 pistettä: Ns. "helppo koira". Sopii lapsiperheisiin ja myös ensimmäiseksi koiraksi. 

Lisää testistä - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Dubsi koti-isänä
02.07.2009 00:37 | Raija

Hups, 25000 kävijää sivuilla tähän mennessä. Haleja kaikille kävijöille!

Dubsi kävi Piikkiössä katsomassa pentujaan. Apua mitä viipeltäjiä... ikää 6 viikkoa. Pennut olivat varsin kiinnostuneita isäpapasta. Dubsi vähän ihmeissään joka paikkaan tarraavista lapsistaan ja Nessa äiti esitti luutaan, komeaa sonnin jalkaa. "Hoida sinä isäpappa lapset, minä keskityn luuhuni."

Pojallani on hienot takakulmaukset, vai mitä?
Pentukasa. Nukahtivathan ne viimein, huh!

 

Lisää kuvia pennuista


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
©2020 Dubsi - suntuubi.com