Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Subscribe RSS

 Pennut 10 päivän ikäisiä 30.5.2009
04.06.2009 00:18 | Raija


( Päivitetty: 14.06.2009 00:28 )

 - Raija | Kommentit (1)Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Neliapila syntyi
22.05.2009 00:35 | Multimamma Raija

21. toukokuuta 2009 syntyivät Nessan ja Dubsin pennut, kolme urosta ja yksi narttu.

Kaikki voivat hyvin.


                                                               

Herra A syntyi klo 2.45 paino 227 g
Herra B syntyi klo 4.10 paino 149 g
Neiti C syntyi klo 5.59 paino 202 g
Ja viimeinen hännänhuppuna herra D klo 14.25 paino 210 g

                                                            


Kertomus synnytyksestä

Nessa synnytti hienosti ja hyvin rauhallisesti kolme pentua omassa pentulaatikossaan kotona, sitten supistukset lähes loppuivat. Ne tulivat harvakseltaan ja olivat lyhytkestoisia. Kohdussa tuntui vielä olevan jotain kovaa lähes kylkikaaren alla, mutta supistukset eivät tuoneet pentua yhtään alaspäin. Siinä doulat pähkäilivät ja käyttivät osaamistaan Nessan avuksi, mutta ei auttanut kävely, ei ruoka, ei juoma, ei oksitosiini, ei pentujen imemiset, ei emättimen hieronta.

 Kun keinot loppuivat, niin pakkasimme Nessan ja pennut lämpöpullojen ja pyyhkeiden kanssa koriin ja ajoimme Kissa- ja Koiraklinikalle Raisioon, jossa oli päivystävä eläinlääkäri. Siellä Nessa tutkittiin, sekä röntgenkuvattiin ja yksi pentuhan kohdussa vielä näytti olevan. Eläinlääkärin mielestä Nessa vaikutti voivan hyvin, kalkin puutetta ei ollut, lämpö oli normaali, synnytys oli vain jostain syystä pysähtynyt. Teimme klinikalla samat temput, kuin kotonakin synnytyksen uudelleen käynnistämiseksi; pentujen imuttelua nisistä, kävelyä ulkona, oksitosiinia lihakseen. Kaikki oli ok, Nessa voi hyvin, samoin kolme ähkyksi asti itsensä syönyttä pennua, mutta supistuksia emme vaan saaneet yhtään aikaiseksi. Nessa ei edes enään läähättänyt, eikä täristellyt, vaan keskittyi rauhassa pentujensa hoitamiseen.

Eläinlääkäri teki Nessalle sisätutkimuksen ja totesi viimeisen pennun tulleen vähän alaspäin synnytyskanavassa, mutta matkaa sillä oli vielä paljon. Sen jälkeen sectiopäätöksen teko oli helppoa. Voisimme saada vielä ehkä yhden elävän pennun ja jollei pentuakaan, niin ainakin Nessan mahdollisuudet parenisivat selviytyä tästä synnytyksestä. Nessa sai esilääkkeet ja siirtyi leikkaussaliin valmisteltavaksi sectioon. Pennun puolesta emme uskaltaneet toivoa paljoakaan, sillä olihan edellisen pennun, neiti C:n syntymästä kulunut jo yli 8 tuntia. Istukka oli toiminut kuitenkin loppuun asti hyvin ja pentu, herra D syntyi virkeänä ja nälkäisenä, äänivoluumista päätellen :)

 Leikkauksen jälkeen Nessa siirtyi tarkkailtavaksemme toimenpidehuoneeseen. Jälkivuotoa tuli aluksi reippaasti, mutta leikkauksessa saatu oksitosiini supisti kohdun hyvin ja vuoto niukkeni nopeasti. Pieni herra B ja leikkauksella syntynyt herra D kilpailivat, kumpi saa ahnehdittua enemmän äidinmaitoa vatsaansa ja doulat saivat hoitaa pentujen kakatus- ja pissatushommia emän levätessä. Klinikalla leikattiin Nessan jälkeen toinen narttu, jonka synnytys ei ollut lainkaan lähtenyt käyntiin. Nessa kuuli unihorteeseen näiden pentujen vikinän ja hoiperteli pystyyn pyrkien hoitamaan niitä, vaikka omat pennut makasivat tyytyväisinä vieressä.

Jälkivuodon asettuessa ja tippojen loppuessa eläinlääkäri antoi meille luvan lähteä kotiin pentujen hoitoon. Haavalla sulavat ompeleet, särkylääkettä muutamaksi päiväksi Nessalle kotiin ja niillä eväin lähdimme Piikkiöön. Nessa sipsutteli pentukorinsa vieressä reippaasti autoon ja doulat ajoivat hesen kautta kuohuviinille Iriksen ja Mikon luo. Loppu hyvin toistaiseksi :)( Päivitetty: 22.05.2009 14:18 )

 - Multimamma Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Doulat valmiina s-hetkeen
20.05.2009 12:34 | Raija

Eilen Irikseltä tuli tieto, että Nessan lämpö oli laskenut, ollen 36,8. Taitaa synnytys olla käynnistymässä. Jätin Dubsin kotimieheksi ja lähdin katsomaan Nessaa Piikkiöön. Raisa oli siellä Iriksen kanssa keritsemässä lampaita, joten Nessan doulat olivat kaikki paikalla, mutta Nessa ei ollut tietääkseenkään mistään synnytyksestä. Ketterästi Nessa hyppäsi autoon tarkistamaan, oliko Dubsi mukana ja kuvauspalkkanamit hävisivät salaman nopeasti suuhun. Vielä pitää doulien malttaa odottaa.

Nessan mammajooga, 9 vkoa ?

What is a doula?

The word "doula" comes from the ancient Greek meaning "a woman who serves" and is now used to refer to a trained and experienced professional who provides continuous physical, emotional and informational support to the mother before, during and just after birth; or who provides emotional and practical support during the postpartum period.

Studies have shown that when doulas attend birth, labors are shorter with fewer complications, babies are healthier and they breastfeed more easily.


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Äitiyspoliklinikalla
10.05.2009 17:32 | Raija

Nessa kävi äitiyspoliklinikalla. Massussa näyttää kaikki olevan hyvin. Bongasimme 5 pientä mäykkysikiötä kohdussa. Liikkeitä näkyi  ja sydämet sykkivät kauniisti ultrassa. Eka oli vielä poikkitilassa, pari rt:ssä ja pari pt:ssä. Saa sitten nähdä missä asennossa lähtevät syntymään.

Vielä yli viikko ensimmäiseen la:han...


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
©2020 Dubsi - suntuubi.com