Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 Teksti julkaistu MäykkyNews'ssa Dubsin saatua TSMK:n kiertopalkinnot,
paras käyttökoira 2008 ja paras AVO luokan MEJÄ koira 2008

 
Kirsikkamäen Max, kutsumanimeltä Dubsi. Olen syntynyt 6. toukokuuta 2006 Karunassa Terhi ja Risto Kellinin luona Kirsikkamäen kennelissä. Väreiltäni olen musta punaisin merkein. Sisaruksia minulla on 4, kolme veljeä ja yksi sisko, sekä monta sisar- ja velipuolta. Äidin puolelta (KVA-A Snöbäckens Lea) puolisisaruksia on 6, eli Kirsikkamäen N-pentue. Isän puolelta (KVA-A, JVA Penukan Akseli) puolisisaruksia on 56.
 
Asun Salossa Raijan ja Markun kanssa, vähän hemmoteltuna ainokaisena. Koirakavereita minulla on monta, sillä olen luonteeltani sosiaalinen, avoin, leikkisä. Raija sanoo minun puhuvan hyvin koiraa, erityisesti tyttökoirien kanssa kokoon ja rotuun katsomatta. Minut on luonnetestattu pehmeäksi, joten muistan kaiken oppimani ja kokemani hyvin. Itsetunnoltani olen vahva ja minulla on paljon omia mielipiteitä esim. ruuasta ja lenkkien pituudesta. Kymmenisen minuuttia tuumattuani voin antaa periksi, jos saan esittää, että tätähän minä alun alkaen tarkoitinkin, Raija ja Markku eivät vain ymmärtäneet.
 
Tarkkailen itse painoani, mikä on pysynyt piirun verran alle 9 kilon kieltäytymällä pistämästä suuhuni kaikkea sitä, mitä minulle tarjotaan. Ruokakuppiani syön harvoin tyhjäksi, vain riistalihan kanssa olen pohjaton ahmatti. Riistaliha on myös ainut, mihin suostun MEJÄ:ssä vaihtamaan ITSE löytämäni sorkan, ilman taistelua siitä.
 
Syksyllä ja talvella ajan erityisesti jänistä, lyhyitä matkoja myös kaurista ja peuraa. Keväällä ja kesällä MEJÄ:stän, vaikka riistaverisyyteni tuottaakin ylimääräisiä lenkkejä ja hukkia koejäljiltä. Syksyllä olen jäljestänyt innokkaasti haavakkoja. Kotona tarkkailen pihan eläimiä aitiopaikaltani ikkunassa ja treenaan nenääni erilaisten etsimisleikkien kanssa, joita minulle järjestetään. Yksi tärkeimmistä tehtävistäni on kuitenkin olla kotona kaikkien kainaloinen ja ottaa vastaan parilla nuolaisulla kaikki rapsutukset, silitykset ja lepertelyt, joita minulle tyrkytetään.
 
Luonteeltani olen utelias ja pidän matkustamisesta sekä viihdyn kaikkialla muualla, paitsi näyttelyissä. EV näyttelyssä Budapestissäkin kävin kehässä hakemassa käyttöluokasta EH:n, vain saadakseni itselleni ja Raijalle siedätyshoitoa näyttelyihin.
 
Jalostustarkastuksesta olen saanut hyväksytty arvostelun ja ensimmäisten jälkeläisteni toivotaan syntyvän maailmaan toukokuun loppupuolella (2009).
 
Lisää minusta ja kuulumisistani voi lukea nettisivuiltani; www.dubsi.fi
 
Terveisin Dubsi

©2020 Dubsi - suntuubi.com