Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Subscribe RSS

 Dubsi funtsii
29.05.2009 22:54 | Raija


Mitäs nämä tavarat ovat? Pitää tarkkaan haistella. Tuoksuvat metsälle.
Mahtaako mamma suunnitella MEJÄ juttuja?  hmm...


( Päivitetty: 29.05.2009 23:12 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Aamiainen kahdelle parvekkeella
26.05.2009 21:08 | Raija

Söimme tänään ensimmäistä kertaa tänä vuonna Dubsin kanssa aamiaista parvekkeella.


Aamiaistarjotin kahdelle

Aamiaisen jälkeen haki Dubsi omatoimisena poikana remminsä naulakosta ja asettui ulko-oven eteen passiin odottamaan aamulenkkiä. Minulla vähän kesti valmistautuminen lenkille lähtöön, joten Dubsi otti vielä torkut ajankuluksi.

 Lenkillä Dubsi päätti katsoa välillä maailmaa ylösalaisin. Taivaalla oli mukavan näköisiä cumuluspilviä.

Viikonloppuna olimme Ypäjällä MEJÄ kokeessa

Lauantaina tein kaksi VOI jälkeä Meerin kanssa. Ensimmäinen jälki onnistui hyvin, mutta toisen loppu jäi kauas tiestä. Suunnistaessa kiersimme yhden kallion ja sen seurauksena jälki kaartui liikaa oikealle ja loppui keskelle metsää. Harmi! Päivällä ukkosti ja satoi rakeita ja vettä sen verran paljon, että kastuimme alusvaatteitamme myöten ja jäljeltä tekemäni nuottipaperi kastui niin, että koko paperissa oli vain pari pistettä, kaikki teksti oli liuennut pois sateen kastelemassa taskussa.

Sunnuntaina jälkien arvonnassa selvisi, että Dubsin koejälki olisi nro 9 ja minun opastamani jälki nro12. Tuomari aloitti jäljeltä nro 7. Odottelin jäljen tuntumassa ja ihmettelin aikaa, minkä koirakko, opas ja tuomari viipyivät jäljellä. Lopulta selvisi, että jäljen käynyt labukka oli tehnyt pari hukkaa ja ohjaaja oli kadottanut uudet silmälasinsa jäljelle. Niiden hakemiseen meni tovi, eikä niitä loppujen lopuksikaan löytynyt enää jäljeltä. Jäljelle nro 8 lähti JVA noutaja, kulkien jäljen pikapikaa läpi, sekä tehden vielä siinä ajassa kaksi hukkaa. Ei ihme, että koiranohjaajan posket vähän hehkuivat moisesta vauhdista. Dubsi lähti jäljelle nro 9 nuuskien alkumakauksen ja kulkien hetken jäljen päällä, sitten sen kuono nousi ilmaan, niska suoristui ja naru suorana suunnistettiin kohti hakkuuaukkoa. Tuomari palautti meidät hukalta jäljelle ja näytin Dubsille verijäljen uudelleen, mutta muutaman askeleen päästä sen kuono nousi taas haistelemaan aukolta tulevia tuoksuja ja suunta kaartui pois verijäljeltä. Vielä kolmannen kerran sama toistui saman aukion vieressä, joten kolmen hukan jälkeen tuomari keskeytti kokeen. Dubsilla ei ollut aikomustakaan jäljestää verijälkeä, vaan mieli paloi aukiolta tulevien riistahajujen luo. Meiltä jäi lähes puhdas jälki käymättä, sillä en halunnut käydä harjoitusmielessä jälkeämme loppuun. Dubsin jälkeen starttasi jäljelle nro 10 JVA mäykky Linda kokien saman kohtalon, kuin Dubsikin; kolme hukkaa. Jäljelle nro 11 lähti oppaaksi Meeri ja JVA mäykky Juka, joka selvitti jäljen loppuun, mutta tehden kaksi hukkaa.

Saldo kertoi tässä vaiheessa, miten riistarikkaassa maastossa MEJÄ koetta tehtiin.

Viisi koiraa > jälki nro 7 VOI 3, kaksi hukkaa
                     jälki nro 8 VOI 3, kaksi hukkaa
                     jälki nro 9 VOI 0, kolme hukkaa
                     jälki nro 10 VOI 0, kolme hukkaa
                     jälki nro 11 VOI 3, kaksi hukkaa

Kuudes koira, Sinin Pitko lähti jäljelle nro 12 minun opastamanani. Sini lähetti Pitkon jäljelle hienosti kannustaen koko sallitun ohjatun lähdön, alkumakaukselta 10 m matkan. Sen jälkeen Pitko joutui selviytymään melkein heti soistuneen ojan ylityksestä ja metsänraivausalueen risukoista. Pitko kulki hienosti lähes jälkitarkasti koko jäljen selviytyen isommista ja pienemmistä risukoista, louhikosta, virtaavista ojista. Sini kulki perässä puuttumatta kertaakaan Pitkon työhön, luottaen täysin mäykkynsä kykyyn selvittää jälki. Kaadolla Pitko jäi metrin päähän kiinni risuihin narustaan ja vaikka se miten kurkotteli, niin se ei ylettänyt kaadolle. Tuomari kehotti Siniä irrottamaan Pitkon risuista ja niin Pitko pääsi kaadolle nuuskimaan. Saatuaan tuomarilta luvan Sini kehui taitavan jäljestäjänsä vuolain sanoin ja jäljestäjä itse näytti olevan varsin tyytyväinen suoritukseensa. Erinomainen suoritus molemmilta.

Kuudes koira > jälki nro 12 VOI 1 48 pistettä

Päivä alkoi olla pulkassa, mutta vielä piti käydä purkamassa opastettu jälki. Siinä hommassa ukkoskuuro taas yllätti minut, kastellen päivän kuivana olleet vaatteet märiksi ja myös auton sisältä, sillä olin jättänyt ikkunat auki Dubsin tähden, kun lähdin purkamaan jälkeä. No, pyyheliina kuivasi autonpenkit sekä ovet ja majalla odotti kuuma sauna ja hernekeitto. Saunan lauteilla katselin jalkojani ja käsivarsia... jaa, on mejä kausi alkanut mustelmista ja naarmuista päätellen :)

Dubsin koearvostelu jäljeltä


( Päivitetty: 26.05.2009 22:41 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Neliapila syntyi
22.05.2009 00:21 | multi-isoäiti Raija

21.toukokuuta 2009 syntyivät Nessan ja Dubsin pennut, kolme urosta ja yksi narttu.

Kaikki voivat hyvin.


 - multi-isoäiti Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Kiirusta pitää keväällä
20.05.2009 10:42 | Raija

Vietimme Dubsin kanssa viime lauantaina päivän Pöytyällä koiranäyttelyssä. TSMK ja Karinaisten Kytät järjestivät ryhmänäyttelyn Killanmäen kentällä. Dubsille tuli pitkä näyttelypäivä, kun se oli kanssani aamulla pystyttämässä näyttelyä ja iltapäivällä vielä purkamassa sitä. Onneksi Terhillä ja Ristolle oli mukanaan näyttelyteltta, johon Dubsi pääsi päivällä, ettei tarvinnut olla koko päivää autossa.

Sää suosi näyttelyä auringon paistaessa koko päivän pilvettömältä taivaalta. Illalla kotona nenä, käsivarret ja päänahka kertoivat omaa kieltään oleskelusta kevätauringon alla.

Pöytyälle oli tullut paljon koiratuttuja; kaunis, mustaturkkinen Nana ja komea Manu karkkarit Tampereelta, Tian ja Jarkon pitkäkarvaiset Dharma, Veera, Svante, ja lyhytkarvainen Kylli, Sinin lyhytkarvainen Pitko, joka nappasi itselleen ensimmäisen serttinsä, Annan piskuiset karkkaritytöt Wilma ja Pimu, joka myös sai ensimmäisen serttinsä ja kävi myös ROP sekä BIS kehissä. Hanna ja Marko olivat Sisun, Mahdin ja Karun kanssa näytillä menestyen hienosti kehässä. Kirsikkamäkeläisistä esiintyivät Gunnarin tytär Helmi, Alman ja Kallen tytär Ofelia, Kallen poika Tane ja Lean poika Dubsi, joiden näyttelytuloksiin olemme tyytyväisiä.

Dubsin arvostelu.

Tapasin näyttelyssä myös Teron ja Katin lapsineen, joista nuorimmainen on minun maailmaa auttamani :) Terolla ja Katilla on kaksi karkkaria, joista näyttelyssä oli mukana Punapakan Anonyymi.

Eilen Irikseltä tuli tieto, että Nessan lämpö oli laskenut, ollen 36,8. Taitaa synnytys olla käynnistymässä. Jätin Dubsin kotimieheksi ja lähdin katsomaan Nessaa Piikkiöön. Raisa oli siellä Iriksen kanssa keritsemässä lampaita, joten Nessan doulat olivat kaikki paikalla, mutta Nessa ei ollut tietääkseenkään mistään synnytyksestä. Ketterästi Nessa hyppäsi autoon tarkistamaan, oliko Dubsi mukana ja kuvauspalkkanamit hävisivät salaman nopeasti suuhun. Vielä pitää doulien malttaa odottaa.

Nessan mammajooga, 9 vkoa ?

What is a doula?

The word "doula" comes from the ancient Greek meaning "a woman who serves" and is now used to refer to a trained and experienced professional who provides continuous physical, emotional and informational support to the mother before, during and just after birth; or who provides emotional and practical support during the postpartum period.

Studies have shown that when doulas attend birth, labors are shorter with fewer complications, babies are healthier and they breastfeed more easily.


( Päivitetty: 20.05.2009 10:53 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Mylkarin kevätpuuhat
08.05.2009 22:13 | Raija

Voi sitä Dubsin riemua, kun parkeerasin auton rantaan ja kannoin tavarat veneelle. Dubsi pyöri, kuin hyrrä ympäri rantaa ja kiskoi minua housunlahkeesta kohti venettä. Ei siinä auttaneet toppuuttelut, eivätkä kiellot. Vasta uuden liivin pukeminen päälle sai Dubsin rauhoittumaan. Venematka saareen sujui tuttuun tyyliin kuono hohti pärskeitä korvalehdet tuulessa hulmuten.

Saari oli tarkistettu linnunpesävapaaksi viikonloppuna. Telttasaaressa pesi joutsen ja saaren edessä olevalla karilla lokki, mutta itse Mylkarissa pesiä ei ollut. Dubsi pääsi vapaana tekemään saaren tarkistuskierroksensa ja verestämään muistoja viime syksystä. Hiiri oli asunut ja temmeltänyt sisällä mökissä, muuten kaikki oli ennallaan.

Illalla Dubsi pääsi mukaan katiskan laskuun. Soutuvene oli rannassa talviteloilla ja otti aikansa saada se veteen. Dubsin kärsivällisyys joutui koetukselle, kun mamma ähersi veneen kimpussa ja komensi mäykkypojan pois jaloista odottamaan rannalle. Aikansa Dubsi malttoi seurata kulmat kurtussa äherrystäni, mutta sitten se päätti tuunata uuden liivinsä ja itsensä rantakivien tuoksuiseksi. Olivat hanhet taineet asustaa niillä rantakivillä... siltä ainakin liivi näytti Dubsin tuunauksen jälkeen.

  

Kalaa ei tullut, mutta yksi uusi kari löytyi veneväylältä. Siihen laitoimme varoitusmerkit kesän ajeluja turvaamaan.

Kotiinlähdön hetkellä Dubsi katseli pää riipuksissa tavaroiden pakkaamista veneeseen, kun tuli sen vuoro mennä veneeseen, niin sepä kipitti pois laiturilta takaisin saareen. Minä jään tänne, menkää te muut vaan kotiin. Meillä on mäyräkoira, jolla on monesta asiasta oma mielipide. :)


( Päivitetty: 08.05.2009 22:52 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
©2020 Dubsi - suntuubi.com