Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Subscribe RSS

 Piikkiössä
28.04.2009 23:38 | Raija

Dubsi kävi Piikkiössä Nessan luona. Pihalla riitti Dubsille ihmeteltävää. Siellä oli kaneja, ankkoja, hanhia, kyyhkysiä, fasaaneja, kanoja, lampaita... Lintuja olisi Dubsin mielestä ollut kiva vähän lennätellä ja lampaita paimentaa.

Utelias tutkimusmatkailija kurkottelee

Lintuja Dubsi ei haukkunut, mutta lampaat saivat haukkuhalut heräämään. Mahtaisiko Dubsi ajaa japanipeuraa? Sanotaan japaninpeuralla ja lampaalla olevan samantapainen ominaishaju, mitä muilla peuroilla ei ole.

Dubsin ensitapaaminen lampaiden kanssa


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Mejää treenaamassa
24.04.2009 17:03 | Raija

Eilen oli MEJÄn treenipäivä Marttilassa. Marianne ja Pentti olivat tehneet jäljet; täyspitkä AVO -jälki ja lyhennetty versio VOI -jäljestä katkokulmalla.

Dubsi suoritti ensimmäisenä VOI -jäljen, ensimmäisensä tänä vuonna. Raija ohjaajana, Marianne tuomarina, Pentti oppaana. Lähtö alkumakaukselta oli yhtä kylkimyyryä, niin oli mäykky innoissaan lähdöstä jäljelle. Ensimmäinen ja kolmas makaus pysähdyttiin, olihan niissä namia, mutta muut makaukset kuljettiin yli pienellä pään taivutuksella. Katkokulma oli tehty vasemmalle. Dubsi lähti selvittämään sitä ensin pienellä rengastuksella, sitten isommalla ja pääsi jatkamaan suoraan jälkeä. HYVÄ! Jäljestys kulki siksaten verijäljen molemmilla puolin edeten kuitenkin koko ajan jäljen suuntaisesti. Kaadolla Dubsi haisteli sorkkaa ja kääntyi odottamaan peuranlihapalkkaansa. Dubsi sai runsaat kehut ja palkkapussinsa. Palkka hävisi ahnaaseen suuhun salamavauhtia, samalla kun Marianne korjasi sorkan parempaan talteen. Palkkansa syötyään Dubsi olisi vielä halunnut sorkan itselleen, mutta Marianne tuomari ei antanut. Ohjaajalle tuli kiitosta yhteistyöstä koiran kanssa, mutta vauhtia oli liikaa. Jarrutusta, jarrutusta, lyhyempää askelta.

Dubsin jälkeen oli Omarin vuoro VOI -jäljellä, Pentti ohjaajana, Raija tuomarina, Marianne oppaana. Lähtö vauhdilla, makauksilla pienet pysähdykset, katkokulma tekijöiden jäljillä, jäljestys maavainuisesti jäljen päällä, kaadolla nopea sorkan nuuhkaisu ja MISSÄ ON PALKKANI? Hyvä suoritus Omarilta, ohjaajalle tuli nytkin palautetta liiasta vauhdista jäljellä. :)

Onnetar suoritti AVO -jäljen Pentin toimiessa ohjaajana, Raijan tuomarina. Marianne meni kaadolle odottelemaan. Onnetar on niin tarkka laumastaan, että jos Marianne kulkee jäljellä, niin Onnettaren on käytävä vähän väliä tarkistamassa, että Marianne on varmasti mukana ja jäljestäminenhän siinä kärsii. :) Ensimmäinen osuuden Onnetar kulki jäljen suuntaisesti rauhallisesti edeten. Ensimmäisellä kulmalla se huomasi, että täällähän on nameja… Jipii, onkohan niitä vielä lisää? Ja toinen osuus kuljettiin vauhdilla jälkeä pitkin toiselle kulmalle, minkä jälkeen Onnettaren motivaatio laski jäljestämiseen. Se jatkoi kuitenkin kaadolle saatuaan kehotuksia muistaa JÄLKI. Kaadolta Onnetar kantoi sorkan autoille ja sai kehut ja palkkaa. Voipi olla, että Onnetar osallistuu Kalannin Vappukokeeseen tämän suorituksensa jälkeen.

Oona vuoro oli kulkea seuraavaksi VOI -jälki. Pentti ohjaajana, Raija tuomarina, Marianne oppaana. Oona lähti kauniisti jäljelle, kulki hienosti jäljellä, selvitti katkokulman, mutta viimeisellä osuudella erkani jälkiuralta palaten kehotuksesta takaisin jäljelle ohittaen samalla viimeisen makauksen. Palautettiin makaukselle ja siitä jatkoi suoraan kaadolle, jonka omi.

Onellan sai luvan kulkea AVO -jäljen. Onellan pentujen pitäisi syntyä ensi viikolla, mutta mamma on varsin toimelias ja suuttuu, jos ei pääse jäljelle. :) Marianne lähti ohjaajaksi ja Pentti tuomariksi. Minä jäin vetämään henkeä toisten koirien luo. Takin olin riisunut jo Dubsin jäljestämisen jälkeen ja jalat olivat reisistä maitohapoilla jo Onnettaren kakkososuudella. On nostettava hattua oikeille MEJÄ tuomareille, jotka kulkevat kuusi jälkeä koepäivänä hengähtäen vain sen aikaa, kun kirjoittavat arvostelunsa.

Viimeisenä VOI -jäljelle lähti Opri rouva, Pentti ohjaajana, minä tuomarina, Marianne oppaana ja merkkien purkajana. Opri rouva näytti, miten VOI -jälki kuljetaan. Täydellinen suoritus alusta loppuun. ”On se niin helppoa, kun sen osaa." Tulos VOI1 50 pistettä. Koetreenimme paras koira.


Dubsilla MEJÄ treenit jatkuvat. Kauhajoen MEJÄ kokeesta tuli tieto, että arvonta koepaikasta ei suosinut meitä. Seuraava mahdollinen koe olisi sitten Ypäjällä toukokuun loppupuolella. Kalannin koe on vain AVO luokan koirille ja 10.5. Oripään kokeen aikana minulla on työpäivät, joten ne kokeet eivät ole meille.


( Päivitetty: 24.04.2009 21:02 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Dubsi Sadun luona
22.04.2009 15:48 | Raija

Dubsi kävi nypittävänä Terhin luona samalla, kun vein Fannin kotiin. Nyt on siisti mies kuvattavaksi, vaikka taitaa täytyä noita kuvauspalkkioita vähän pienentää, koska on miehemme selkä vähän levinnyt herkuista, kun metsästysajan trimmikuntoharjoittelu on vähentynyt. Painontarkkailuun! Parempi on, jos painolukema pysyisi alle yhdeksän kilon, eikä alkaisi kivuta sen päälle.

Dubsi oli Sadun luona hoidossa, kun me pyörähdimme Tukholmassa. Satu asuu lähellä Ruissaloa ja lenkkeilee siellä mielellään. Pari kertaa aiemmin Satu on vienyt Dubsinkin 10 km Ruissalon lenkille. Siellä Dubsi on katsellut välillä taakseen, kuin arvellen, pääseekö täältä koskaan pois? Nyt Dubsi teki täyden stopin Ruissalon sillan kupeeseen... HÄN ei kyllä tuon naisen kanssa taas lähde ravaamaan pitkin Ruissaloa. Sadun ei auttanut muu, kuin suunnata lenkkinsä toisille poluille. Tässä se taas tuli esille, että pehmeä koira muistaa kaiken. Jopa ylipitkät juoksutkin sen mielestä!

 Äyriäisvati -lounaamme laivalla; rapuja, simpukoita, osteri, hummeri... nam, nam


( Päivitetty: 22.04.2009 15:55 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Dubsi isäksi ...
20.04.2009 10:17 | Raija

Nessalla oli tänään UÄ -tutkimus, linkki Dubsin ja Nessan blogiin.


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Dubsin viikko
20.04.2009 01:37 | Raija

Dubsilla on ollut kiva viikko.  

Keskiviikkona teimme Hannan kanssa kolme harjoitusjälkeä metsään ja torstaina Mahti, Karu ja Dubsi pääsivät kukin jäljestämään omat verijälkensä. Kaikki pääsivät sorkalle asti, hyvä pojat! 

Perjantaina hain Fannin Karunasta meille viikonloppukylään. Sulassa sovussa koirulit ovat jakaneet sängyn kanssani, Fanni nukkuu tyynyllä pää kaulallani ja Dubsi peiton alla polvitaipeeni takana. Fanni tyhjentää ruokakipponsa vauhdille, kun Dubsi vasta haistelee, että mitä on tarjolla. Leikkimään Fanni ei ole suostunut Dubsin kanssa, vaan katselee poikaa nenänvarttaan pitkin… lapsellisia nuo nuoret miehet Fanni tädin mielestä.


    Fanni ja Dubsi                                                               ria©2009

Lauantaina Dubsi lähti Markun kanssa Maskuun kannustamaan Satua puolimaratonin juoksussa. Satu pinkoi neljänneksi, hyvä Satu! Markku osti itselleen ja Dubsille grillimakkarat, poikien herkkuhetki. Fanni ja minä vietimme rauhassa naistenpäivää kotona sängyssä köllötellen.


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
©2020 Dubsi - suntuubi.com