Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

ÖLLMANS BRINCESSA,

kutsumanimeltään Nessa, Nesu...

 on karkeakarvainen mäyräkoiraneiti, väriltään riistanvärinen. Nessa on syntynyt 7.3.2006 Ruotsissa ja muuttanut sieltä Iriksen ja Mikon luo Piikkiöön.

Nessan kasvattajan sivuille

Piikkiössä Nessa asuu Ylhäisin tilalla, jossa Iriksellä on Ylhäis kennel, jossa hän kasvattaa beauceron koiria. Iriksen sivuilta lainaten - pienimuotoista beauceron kasvatusta - pentuja harvoin ja harkiten. Yhdessä Iris ja Mikko pitävät Ylhäisin heinätilaa. Historian kirjojen mukaan tila on ollut olemassa jo 1400 -luvulla. 

KANNUKSET: Kaksoiskannukset, joita paimenet ovat perinteisesti vaalineet, muodostuvat selvästi toisistaan erillään ja melko lähellä käpälää olevista kynnellisistä varpaista

Beauceron käpälä ©kuva Ylhäis kennelin sivuilta

Nessan harrastuksiin kuuluu metsästys yhdessä Mikon kanssa sekä jäljestäminen jälkinarun päähän ohjaajaksi ryhtyneen Iriksen kanssa. Luolahommat eivät kiinnosta Nesua, eivätkä kuulemma isäntäväkeäkään.

Nessa ja hirven pää        ©kuva Ylhäis kennelin sivuilta

 Luonteeltaan Nessa on avoin, sosiaalinen, tomera mäyräkoiraneiti, joka löytää paikkansa sohvalta ja sängystä isäntäväen kainalosta. Nessa on tottunut perheen ainoana mäyräkoirana pitämään kotona asuvat beauceron pojat järjestyksessä. 

  ©kuvat Ylhäis kennelin sivuilta  Nessa ja Volos

Näyttelystä Nesu on käynyt kerran, saaden silloin arvosteluksi ERI.

Nessa KoiraNetissä »

 

 

© Kuvien ja tekstin kopiointi ilman lupaa on kielletty. All Rights Reserved. ©                  


©2020 Dubsi - suntuubi.com