Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Subscribe RSS

 Toipilas
30.11.2008 12:20 | Raija

Olemme laittaneet Dubsin pakkolomalla ajohommista Laitilan MÄAJ kokeen ja kotona tehdyn jälkien katselureissun jälkeen, jotta kivespussien iho paranisi hyvin. Ihohan rikkoutui ensin MÄAJ kokeessa ja rikkoutui uudelleen kotona kauriinajossa. Dubsi kuljeskeli ajon jälkeen rauhattomasti pitkin iltaa ja iltayötä ympäri taloa, pysähtyi välillä nuolemaan pussejaan, eikä löytänyt oikein mistään hyvää nukkumapaikkaa. Annoin yhden särkylääkkeen Dubsille ja se helpotti pikkuäijän oloa sen verran, että saimme kaikki nukuttua loppuyön rauhassa. Nyt paraneminen on hyvässä vauhdissa, pussit ovat ruvella ja Dubsi köllöttelee selällään tassut kohti kattoa antaen ilmakylpyjä pusseilleen.


( Päivitetty: 30.11.2008 12:51 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Metsässä
25.11.2008 20:19 | Raija

Tänään kävimme katselemassa metsässä jälkiä. Löysimme monet kauriinjäljet Peikkometsän ja Pehkusuon väliltä, myös Nikkasen pellolla oli ollut aamulla kauriita vierailulla. Dubsi paukutteli lumihangessa tunnin kauriinajon, vaikka olisimme toivoneet sen löytävän jäniksen jäljet ja ajavan sitä. Kauriskiintiömme on täynnä tältä kaudelta, siksi olisi mukavaa löytää Dubsille ajettavaksi peuraa tai jänistä.

Löysin metsästä linnun kiepin. Olisikohan se ollut teeren?

Kieppi. Sisällä papanoita.


Lisätietoja lintujen kiepeistä, lumionkaloista


( Päivitetty: 25.11.2008 20:50 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 2.000

 Lunta sataa
25.11.2008 17:37 | Raija

Salossa satoi lunta, paljon lunta! Dubsi oli innoissaan lumituiskusta...

Dubsin lumirieha video


( Päivitetty: 25.11.2008 20:50 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 MÄAJ koe Laitila 22.11.2008
23.11.2008 19:44 | Raija

Aamulla lähtö Salosta klo 04.30. Meillä oli tapaaminen Ruskolla klo 05.30 kokeeseen ilmoittamani palkintotuomarin kanssa. Hän tuli mukanani Laitilaan, johon oli määrä kokoontua klo 06.30. Laitilan Metsästysseuran majalla oli rekisterikirjojen ja rokotustodistusten tarkastus. Koemaksun maksamisen jälkeen saimme aamukahvit ennen ylituomarin puhuttelua. Sitä kuunnellessani tunsin huonoa omaatuntoa, kun omat palkintotuomarin koearvosteluni ovat vielä tekemättä. Mäyräkoiria olisi tulossa kokeisiin ja koepaikkojakin olisi, mutta kun ei saada riittävästi palkintotuomareita mukaan kokeisiin. Se on MÄAJ kokeiden pullonkaula. Tähän kokeeseenkin olisi ollut mahdollista ottaa mukaan 15 koiraa, mutta starttaajia oli nyt kahdeksan.  Puheiden jälkeen oli vuorossa koemaastojen arvonta jokaiselle kokeeseen osallistuvalle koiralle. Palkintotuomarit ja maasto-oppaat koetoimikunta oli jo nimennyt valmiiksi maastotaululle. Dubsi sai arvonnassa koemaaston Lappi tl:stä, paikasta nimeltä Kauklainen, tuomariksi Tinin ja oppaaksi Salosen.

Matkaa Dubsille arvottuun koemastoon kertyi koepaikalta viitisenkymmentä kilometriä ja saavuimme sinne vähän ennen klo kahdeksaa, mikä oli ylituomarin antama yhteinen irtilaskuaika koirille. Dubsin maasto oli osaksi taimikkoa, osaksi metsäsaarekkeita. Alueen rajoilla kulki joki ja kylätie. Maasto-opas kertoi alueella olleen myös kuminapellon, jossa kauriit olivat viihtyneet hyvin. Metsässä näkyi paljon sorkkien tallaamia riistapolkuja, mutta ei ihan aamuisia jälkiä, myös jäniksen jälkiä näkyi mukavasti lumeen painautuneena. Dubsi aloitti riistan haun, pyöri taimikossa ja metsässä käyden välillä ilmoittautumassa, mutta haukahduksia ei vaan alkanut kuulumaan. Odottelimme pitkään ennen kuin ensimmäiset herättelyt alkoivat kuulua. Haku pyöri pienessä metsäsaarekkeessa, mutta ei vaan lähtenyt ajoa mihinkään. Opas ehdotti siirtymistä eteenpäin ja lähdimme loikkimaan yli vetisten metsäojien Dubsin kahlatessa ja uidessa ojien yli. Taas alkoi haku ja kuului pientä herättelyä, mutta ajoa ei vaan syntynyt. Siirryimme lammaslaitumen kautta uudelle metsäsaarekkeelle ja Dubsi hävisi metsän puolelle, herättelyt alkoivat ja niiden jälkeen ajo, mikä kulki metsässä, tuli sieltä puidun kuminapellon laitaan ja edelleen pellolle, josta näimme kaikki miten rusakko pötki pakoon Dubsia. Metsänlaidassa rusakko pääsi karkuun ja Dubsi jäi selvittämään hukkaa. Ajoaikaa oli kertynyt siihen mennessä 36 minuuttia. Tuomari kysyi mitä haluan tehdä? Hakuminuutteja oli kertynyt tuhottomasti ennen ajoa tähän ensimmäiseen erään, joten päätin käyttää loput sallitusta hakuajasta seuraavaan erään ja ottaa nyt Dubsin kiinni. Dubsi oli jossain näkymättömissä metsän puolella selvittämässä hukkaansa, tutka näytti välimatkaa olevan pari sataa metriä. Puhaltelin kutsupilliin ja jonkun ajan päästä tutka näytti Dubsin olevan tulossa meitä kohti. Jatkoin kutsupillin käyttöä ja kun näin Dubsin vilaukselta jatkoin kutsumista; Dubsiii tänne, tänne! Sieltä se poika tuli luokse jäätyneet lumipaakut parrassa ja turkissa roikkuen. Samalla huomasin Dubsin takajalkojen sisäpuolen karvojen olevan punaisia. Nappasin pojan syliini ja tarkastin vatsanalusen yhdessä tuomarin kanssa. Tassut ovat ehjät, mutta kivespussit olivat paikoin vereslihalla. Jäiset oksat ja kuminapellon sänki olivat tehneet tepposet pojalle.

Maasto-opas ehdotti siirtymistä toiseen metsäsaarekkeeseen lähelle autoamme olettaen siellä olevan kaivatut sorkkaeläimet. Dubsi jatkoi innokkaasti kulkuaan, joten päätin yrittää vielä toista ajoerää oppaan ehdottamassa paikassa. Siellä Dubsi vilisti vikkelästi metsään hakureissulle häviten saman tien näkyvistämme. Taas alkoi odottelu, kunnes herättelyä alkoi kuulua samaisen sänkipellon suunnalta, missä äsken olimme olleet. Tutka vahvisti asian. 180 minuutin yhteenlasketut hakuminuutit ensimmäisestä ja toisesta erästä alkoi täyttyä ja Dubsi näytti palaneen selvittämään ensimmäisen eränsä hukkaa pyörien pellolla terävän sängen keskellä. Päätin hakea pikkuäijän pois puhuttuani ensin tuomarin kanssa. Palasimme metsästysmajalle ja hoivailin Dubsia. Kivespussit olivat hellät ja vertavuotavat rikkimenneistä kohdista. Hoidon jälkeen Dubsi jäi tyytyväisenä nukkumaan ja minä menin hernesopalle sekä kuuntelemaan ylituomarin ja palkintotuomarin yhteenvetoa Dubsi suorituksesta. Ensimmäisen ajoerän jäniksen/rusakon ajominuutit antoivat 16 pistettä, joka riitti MÄAJ 2 palkintoon, vaikka toisesta erästä ei ajominuutteja tullutkaan. Tyytyväisinä ja väsyneinä ajoimme kotiin Saloon saunomaan ja näyttämään Markulle Dubsin uutta pokaalia. :)


( Päivitetty: 23.11.2008 21:01 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Valmistautumista MÄAJ kokeeseen
21.11.2008 19:42 | Raija

Olen menossa Dubsin kanssa lauantaina mäyräkoirien ajokokeeseen Laitilaan. Tänään olen tehnyt valmisteluja koepäivää varten.

Aamupäivä kului tutkan kanssa pelatessa. Dubsilla on ollut paikantimena Trackerin MyWay tutka viime keväästä asti. Tutkalähetin on pelannut hyvin, mutta puhelinseurantani on temppuillut pitkin syksyä. Ohjelma ei suostu aukeamaan, kun yritän avata sitä ja olen joutunut käymään jo kolmasti asennuttamassa sen uudelleen. Asennusten välillä ohjelma toimii moitteettomasti pari kolme viikkoa, kunnes taas on täysin mykkä. Tilanne ei ole korjautunut monista yrityksistä huolimatta, joten neljännen tilttaamisen jälkeen päätin ostaa uuden puhelimen ja päivittää siihen Trackerin Hunter version. Se tapahtui sitten juuri tänään. Dubsin kanssa ohjelman toimivuutta en enää ehtinyt testaamaan, mutta kävi se testaus pelkän paikantimen ja Markunkin kanssa.

Dubsin tassut saivat huoltoa. Tarkistin kynnet, rasvasin vähän anturoita ja leikkasin anturoiden välikarvat lyhyeksi, jottei uusi lumi paakkinnu niin helposti tassuihin.

Evääksi otan itselleni juotavaa, banaania ja suklaata. Dubsille otan syötäväksi proteiinipitoista, kuivattua mahaa, makupaloja ja tavallistakin ruokaa, juotavaksi eläimille tarkoitettua palautusjuomaa termoskannuun, jotta se pysyy sopivan lämpöisenä.

Minulle saappaat ja vaihtovaatteet, Dubsille pyyhe ja fleecepeitot.

Illalla vielä puhelimet ja paikannin lataukseen sekä auto siimanpäähän. Kello herättämään klo 03.45.


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
©2020 Dubsi - suntuubi.com