Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Subscribe RSS

 Jäljestys
29.09.2008 23:47 | Raija

Dubsi kävi jäljestämässä kauriinvasan kesken pakkauspuuhien. Raija oli jättänyt Unkarin matkatavaroiden pakkaamisen viimeiseen iltaan ja kesken pakkaamistouhujen puhelin soi ja Markku ilmoitti kauriista. Pakkaus jäi kesken ja suunnistimme Dubsin kanssa Anjalaan. Hämärä ehti muuttua pimeydeksi ennen kuin Dubsi löysi pienen vasan.

Kauriin vasa löytyi!

 Pakkauspuuhat jatkuivat sitten lähtöaamuun...( Päivitetty: 13.10.2008 13:41 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Noutajien avoin MEJÄ mestaruus 2008
15.09.2008 21:19 | Raija

SUOMEN SILEÄKARVAISET NOUTAJAT RY järjesti Noutajien avoimen MEJÄ-mestaruuskokeen 14.9.2008 Marttilassa. Keskuspaikkana Heikolan kyläseuran, HUHTAANMAJA, maastoina Marttilan metsästysseuran maat.Talkoolainen Boidis Alicia~Lissu, ikä kokonaista 10 viikkoa harkitsee jäljelle lähtöä!

Noutajien avoin MEJÄ-mestaruuskoe järjestettiin viimeksi vuonna 2004 (labradorinnoutaja kerhon toimesta). Neljän vuoden tauon jälkeen halusivat järjestäjät pistää parasta osaamista peliin. Koetoimikunnan talkootehtäviin saapui MEJÄ kokeissa aiemminkin mukana olleille:

vastaava koetoimitsija: MariM
sihteeri:
MinnaA-V
emännät: MarianneM ja SirkkaV
ratamestari: PenttiM
jäljentekijät: JukkaK, MinnaR ja Jussi, TiinaJ, Olli-PekkaV , MarkoS, KariG, TainaK ja SirkkaV, joka toimi myös saunamajurina
valokuvaaja/pressi: Raija
kokeen ylituomarina: PekkaTKokeen keskuspaikka Marttilan Huhtaanmaja

Talkooporukka toimi hyvässä kennelhengessä, olihan mukana eri koirajärjestöjen edustajia. Talkoolaiset kokoontuivat koepaikalle jo perjantaina 12.9. aloittaen valmistelut sunnuntain koetta varten. Ratamestari joutui siirtämään tehtäviään emäntä Mariannelle, koska oli itse saanut kutsun saapua spanielien MEJÄ mestaruuskokeeseen Espooseen Opri koikkerin kanssa lauantaina jälkientekoon ja sunnuntaina kokeeseen.  
Perjantaina alkujärjestelyjen jälkeen menimme Dubsin kanssa kotiin nukkumaan ja palasimme lauantaiaamuna Huhtaanmajalle aamiaiselle. Siellä jäljentekijät tutkivat ratamestarin antamia VOI-jälkiä, laskivat kompassisuuntia ja keräsivät jälkientekovälineet mukaansa. Vähän pohdintaa aiheutti piilomerkintä tarralapuilla, koska Marttilan metsissä on nitojan käyttö kielletty. Päivän mittaan jäljet tulivat tehdyiksi ja Marianne peloteltua parin puhelun avulla:
-      Missä ne varajäljet sijaitsevat?
-      Voi, mitä siellä jäljellä nyt on ollut, voi, voi!
-      Ei täällä mitään. Ajattelimme vain kysellä majalta, että missä ne varajäljet sijaitsevatJ
Ensimmäinen soittaja sai Marianne kaivelemaan jälkimappiaan, mutta seuraava ei enää onnistunutkaan jujuttamaan varajälkikyselyllään Mariannea. Dubsi viihtyi hyvin seuraillessaan muitten touhuja, sillä välin kun minä kävin kuvaamassa Ellenin 4 viikon ikäistä jälkikasvua.

Dubsin rauhallisuus loppui siihen, kun se huomasi Emrika kaunokaisen tulevan paikalle. Siinä häkin ovi lennähti ja hiekka pöllähti, kun Dubsi ampaisi ihastuksensa luo tervehtimään. Meno oli sen verran vauhdikasta, että Emrikan Tiina emäntä ehdotti siirtymistä heidän metsälenkilleen muutaman kilometrin päähän majalta. Ajoimme sinne katsomaan ja nuoriso pääsi temmeltämään. Aika hyvin Emrika kesti Dubsin jatkuvaa piirittämistä edestä ja takaa:)

Kuljimme metsässä toista tuntia tutustuen Tiinan ja Emrikan maastoihin. Tiina teki Emrikalle ja Dubsille naminetsintätreenin, mutta Dubsia eivät syötävät kiinnostaneet, vaan se kulki Emrikan perässä tarkastaen neidon tekemisiä. Matka jatkui ja koirat juoksivat vuoroin edessä, vuoroin takana, kunnes Dubsi hävisi jonnekin mäen päälle ja Emrika tuli yksin tervehtimään Tiinaa ja minua. Hetken päästä korviini kantautui herättelyhaukahdukset jostain edestäpäin. Nyt tuli vipinää töppösiini. Tiina kyseli: ”Kauasko Dubsi voi lähteä?” Vastasin: ”Kauas!” Sen jälkeen painelimme molemmat vauhdilla ylös kallionreunaa, Tiina kehotti Emrikaa hakemaan Dubsin pois ja Emrika lähtikin edelle, mutta nyt Dubsi viis välitti Emrikasta, kun oli riistanhaku päällä. Onneksi Dubsi jäi pyörimään pieneen suosilmäkkeeseen, jossa kasvoi varpuja ja suopursua, siitä sain juostua Dubsin kiinni. Olis´ollut pillille käyttöä, mutta se roikkui autossa Huhtaanmajan pihalla. Tuli testattua taas Dubsin riistaverisyys; muu on toissijaista, kun tarpeeksi tuoreet riistajäljet tulevat vastaan. Jopa suuri ihastus, Emrika kaunokainen unohtuu:) Emrika äkämystyi Dubsille moisesta unohtamisesta ja painui Dubsin kiinnisaamisen jälkeen tuohtuneena mutaiseen metsälammikkoon piehtaroimaan…, silloin marmatti jo Tiinakin! Huhtaanmajalle palasi mutainen labukkaneito, kaksi hikistä naista ja viettejään esittänyt mäykkypoika. Onneksi MEJÄ-illallisen alkuun oli vielä aikaa, joten ajoimme Dubsin kanssa välillä kotiin. Minä pääsin vaatteiden vaihtoon ja Dubsi sai jäädä kotiin nukkumaan.

Illallinen alkoi klo 19.30 ja kutsuttuina olivat talkooporukkalaiset.

Menu a la Marianne ja Pentti
 

alkusnapsi a la Dubsi

vihersalaatti

punajuuri-raejuusto-omenasalaatti

peruna-palsternakka-porkkanapaistos

porsaanfilee-jauhelihakääryle pekonikuorrutteella

lisukkeena marja-aroniasose

 
Ulvilan kermarulla a la Katja ja kahvi

 lisäksi itse leivottua leipää
punaviiniä
vettä

 kera hyvän, iloisen talkooporukan

Sunnuntaina koepaikalle kokoonnuttiin ennen kello kahdeksaa. Siellä tarkistettiin koirien osallistumisoikeus kokeeseen, (kokeeseenhan saivat osallistua Suomen kuusi parasta noutajarotuista koiraa kuluvan vuoden MEJÄ-tulosten perusteella), sekä rekisteri- ja rokotustodistukset, samalla kerättiin myös osallistujilta koemaksut. Aamiaisen jälkeen ylituomari piti alkupuhuttelun, jäljet arvottiin osallistuville koirille ja koirien tunnistusmerkinnät tarkistettiin. Ampumatestin jälkeen koirat siirtyvät jälkinumeroiden mukaan koepaikoilleen.


Tuomari kiersi jäljet numerojärjestyksessä koirakkojen ja oppaiden kanssa kirjoittaen jokaisen jäljen jälkeen arvostelunsa koiran suorituksesta. Iltapäivään mennessä tunnelma majalla alkoi olla odottavan sähköinen; kuka voittaa mestaruuden? Paljon keskustelua käytiin MEJÄstyksen tiimoilta, varsinkin ensi viikolla pidettävä SM-MEJÄ Heinolassa herätti keskustelua järjestelyistä ja osallistumisista.

Kello kuudentoista maissa tuomari ja koesihteeri olivat saaneet tehtävänsä tehtyä ja tulokset voitiin julkaista.

lbn FIN MVA & JVA Strongline's Funky
om. Päivi ja Kai Saikkonen, Turku /ohj. Kai
VOI 1 / 46p.

lbn FIN MVA, FIN & S JVA Strongline's Titbit
om. Mirja Törnström, Turenki / ohj. Lars Helenius
VOI 1 / 47p.

lbn FIN JVA Saskian Violet
om. & ohj. Outi Terho, Hollola
VOI 1 / 48p.

skn FIN JVA Pepperment My Miss Miracle
om. & ohj. Anneli Koskinen, Lahti
VOI 1 / 49p. => "pronssia"

lbn FIN MVA, FIN & S & N JVA Strongline's Fuzzy
om. Mirja Törnström & Lars Helenius, Turenki / ohj. Lars
VOI 1 / 49p. => "hopeaa"

lbu FIN JVA Sukkela Faruk
om. Marja-Sisko ja Keijo Saarinen, Hämeenlinna / ohj. Keijo
VOI 1 / 50p. => "kultaa!!!!"

Hienoja koesuorituksia, taitavia MEJÄ koiria ja ohjaajia! Palkinnot olivat mahtavat ja koko koe muutenkin erittäin onnistunut!Voittaja Arttu~Sukkela Faruk palaamassa kaadolta tielle


Lisää kuvia noutajien MEJÄ mestaruuskokeesta 2008 olen laittanut photobucketin sivuille.


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Opri ja Emrika MEJÄ:n piirimestaruuskokeessa
08.09.2008 15:57 | Raija

Auran Nuuskut järjestivät Varsinais-Suomen kennelpiirin MEJÄ piirinmestaruuskokeen Oripäässä. Piirimestariksi itsensä nuuskutti kooikerhondje Golden-Fox Sindarella VOI 1 46p, eli Opri ja toiseksi tuli vain pisteen hävinneenä piirimestarista labradorinnoutaja Lucky Nana's Golden Emrika VOI 1 45p.

Onnittelut Dubsin MEJÄ harjoituskavereille!

Opri Emrika

kuvat kennel Lucky Nana'sin sivuilta


( Päivitetty: 08.09.2008 20:02 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Metsässä
07.09.2008 12:09 | Raija

Jäniksen metsästysaika on parhaillaan meneillään. Olemme pyörineet Dubsin kanssa metsätien varsia törmäämättä yhteenkään jänikseen. Kanahaukkoja näkyy lentelevän alueella useampia. Olisiko siinä syy jänisten poissaololle? Jäniksen ajoa Dubsi ei ole täällä saanut, mutta lyhyitä peuran/kauriin irrottelua on kyllä ollut. Perjantaina ajo lähti Juonensuosta ja nousi Kantturavahan päälle lähelle ykköstietä. Tutka näytti Dubsin pyörivän vain 300 m päässä vilkasliikenteisestä valtatiestä. Onneksi ajo päättyi hukkaan ennen tielle tuloa. Dubsi ei osaa yhtään varoa autoja ja sydän siinä on syrjällään, jos näkee ajon kulkevan kohti Turku – Helsinki tietä. Metsästysaluueemmehan rajoittuvat Turku – Helsinki moottoritien ja samansuuntaisen ykköstien väliin.

lepohetki nuotiolla

Eilen olimme koko porukalla nauttimassa syysaamusta kasteisessa metsässä. Saaliiksi saimme pussillisen kanttarelleja ja kassillisen suppilovahveroja sekä muutaman hirvikärpäsen. Lauantai-iltapalana oli suppilovahveroista tehtyä sienipiirakkaa ja omenapiirakkaa vaniljakastikkeen kera.

Tänään Markku pakkailee varusteita Sallan matkaa varten. Dubsi jää Saloon, kun Markku ja JukkaS lähtevät linnustamaan ja tekemään ehkä kauppoja Takalasta. Alkujaan olin ajatellut, että pääsemme yhdessä lähtemään Sallaan, mutta metsäkanalintujen vähyyden vuoksi siellä on linnustusaikaa lyhennetty ja karhunmetsästäjät ovat kiinnostuneita Takalasta, joten on parempi miesten mennä sinne kahdestaan.

Tänään pidämme peukkuja pystyssä Emrikalle ja Oprille, jotka osallistuvat Oripäässä MEJÄ:n piirimestaruuskokeeseen.

Dubsi tähyilee metsään sillä aikaa, kun makkara paistuu

kuva: pitkäselkäinen tähystäjä


( Päivitetty: 08.09.2008 15:52 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 2.000
©2020 Dubsi - suntuubi.com