Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Subscribe RSS

 5000 kävijää Dubsin nettisivuilla
31.07.2008 17:32 | Raija

    Tänään, 31.8.2008 noin klo 14.30 meni 5000:n kävijän raja rikki Dubsin nettisivuilla.
Kiitos kaikille vierailijoille käynneistänne.

Anjalassa olemme maalanneet taloa, pesseet ikkunoita ja siivonneet. Tänään siivotessa Raija kumartui nostamaan lattialta Dubsin lelun ja Dubsi pomppasi samalla suukottamaan Raijaa… nyt on Raijalla silmä mustana. Tuli konkreettisesti todistettua, että molemmilla on kova pää.

Viikonloppuna odotamme Liisaa katsomaan Dubsia. Liisa on Teron hyvä ystävä, kiipeilijä, lentäjä ja paljon muuta mukavaa. 

           Tervetuloa Liisa

( Päivitetty: 01.08.2008 13:23 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Hellettä, huh hellettä
29.07.2008 20:14 | Raija

Lauantaina lämpömittari näytti hellelukemia, +28°. Dubsi on ihan vetämättömissä. Helle ei sovi lainkaan Dubsille. Hankimme tarhaan lasten kahluualtaan ja siellä Dubsia on uitettu.

Tiistaina, 29.7 käynti Karuunassa, jossa Terhi nyppi Dubsin turkin pohjavilloille. Toivottavasti pikkumiehen tukala olo vähän helpottuu. Ainakin Dubsi jaksoi peuhata nyppimisen jälkeen Helmin ja Fannyn kanssa.


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 MEJÄ treeni
24.07.2008 16:20 | Raija

Dubilla oli tänään MEJÄ treeni metsämökillä Emrikan kanssa. Ilma oli puolipilvinen, hiostava, lämpömittari näytti +26°. Ilmassa pörisivät paarmat ja varsinkin kärpäset, kun veripullojen ja sorkan kanssa touhusimme.

Ajoimme ensimmäisenä Dubsin jäljen. Kovalla vauhdilla ja vedolla lähtö, 50 m jälkitarkkaa jäljestystä, sitten kuono ylös jäljeltä, pää sekä häntä ojennukseen ja lähtö kauriin jäljelle... mutta Raijapa ei päästänyt, vaikka naru soikeana jäljestäjä kiskoi itseään riistan perään. Kehoitus jäljelle ja verijäljestys jatkui niin kuin ei olisi keskeytynytkään :) Katkokulma jäljentekijän jälkiä seuraten, makuut merkaten, 1. ja 2. kulma tarkasti, 3. kulma oikaisten sisäkautta kaadolle. Hyvä lyhyt~500 m jälki.

Emrika lähti vauhdilla omalle jäljelleen, pieni tarkistuslenkki puronvarsipöheikköön, mutta pian takaisin verijäljelle. Katkokulma taimikossa, jossa Emrika seurasi jäljentekijän jälkijä ja selvitti katkon. Makuut merkkasi, kulmat tarkasti, ojassa ui ja ihmetteli hetki minne se jälki jatkuu... lopussa tienylitys ja tulo kaadolle. Vähän jaksoi kaato kiinnostaa, parempaa oli kyljyspalkkio Tiinan kädestä. Emrika jäljestää hyvin, on jälkitarkka, mutta jäljen lopussa oleva sorkka ei ole mikään herkku:)

alkumakauksen haistelu Emrika makauksella, vai karhuko?  :)
ojassa, allikossako? kaato on löytynyt ja on palkan paikka

Treenin jälkeen MEJÄ ystävykset pitivät pienet jäähdyttelybileet

 Tanssitaanko Emrika? Boogi Woogi svengaa...( Päivitetty: 24.07.2008 19:49 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Luonnetesti
13.07.2008 01:28 | Raija

Dubsi kävi luonnetestissä Sipoossa 20.7.2008.

Virallisen luonnetesti pöytäkirjan voit lukea Dubsin sivun arvosteluja kohdasta.

 Epävirallisemmin arvioituna:

*En yllättynyt yhtään, ettei leluilla leikkiminen kiinnostanut Dubsia, nurmikentän hajut ja kaikki muu olivat paljon mielenkiintoisempia, mitä unilelut:) Jos olisin ajatellut tarkemmin, niin olisin voinut ottaa kotoa jäniksen käpälän/sorkan... silloin olisi taisteltu ja vartioitu:)

*Pehmeys, Dubsi oli vielä pehmeämpi, mitä olin ajatellut. Kelkkakoe oli ensimmäisenä ja Dubsi haukkui ja haukkui sitä takanani kokien sen uhaksi. Kävi vähän haistelemassa, kun minä tutkin kuvatusta, mutta varovasti. Sen jälkeen Dubsi ei tullut kelkan lähellekään, kävi jopa kurkistamassa maastoseinän takaa kelkkaa uudelleen, kun teimme räminäpurkkirataa varmistaen, että kelkka kuvatus oli vielä paikoillaan. Mahtaisikohan vieläkin muistaa kelkan, jos kävisimme Sipoossa. Uskon niin!

Tuomari arveli Dubsin olevan vielä vähän nuori ja pehmeyden vähenevän, kun tulee enemmän kokemusta.

Minulle Dubsin pehmeys tuo haastetta koulutuksessa. Se on aina muistettava, koska Dubsi muistaa kaiken:) Virheisiin eikä huonoihin kokemuksiin ei ole varaa. Nyt ymmärrän paremmin Dubsin käyttäytymistä MEJÄ kokeissa; Dubsilla on taito jäljestää, mutta riistavietti on vahva ja vie voiton koejäljestä. Kokeessa, jos on tuoreita riistajälkiä, niin Dubsi lähtee seuraamaan niitä. Silloin joudun palauttamaan Dubsin koejäljelle ja se on kova paikka pikkumäykylle; se on moite minulta, laumanjohtajalta ja samalla riistavietti ja mäykyn itsepäisyys tehdä oman tahdon mukaan pistävät pikkumäykyn pasmat sekaisin.

Odotan mielenkiinnolla alkavaa metsästyskautta.

Miten Dubsi toimii metsällä, kun saa tehdä töitä itsenäisesti? Viime syksynä toimi hyvin, mutta nyt on pitkä aika oltu kytköksissä toisiimme ja Dubsin vartiointi minua kohtaan on selvästi lisääntynyt. Toimiiko riistavietti vahvempana, mitä vartiointi? Ajattelisin, että Dubsille olisi hyväksi saada heti kauden alkuun hyvä riistakokemus ja minulta kiitokset siitä, niin eiköhän luonto silloin tekisi tehtävänsä. On tämä vaan niin mielenkiintoista yhteispeliä.( Päivitetty: 21.07.2008 13:28 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Ypäjän näyttely
19.07.2008 17:56 | Raija

Dubsi kävi pyörähtämässä kehässä Ypäjän näyttelyssä. Vettä satoi kuuroittain taivaan täydeltä. Onneksi kasvattajalla oli näyttelyteltta pysytytettynä, mihin pääsimme odottelemaan vuoroamme.

Miinan omistaja Sanna kävi moikkaamassa meitä ja katseli sillä silmällä Onnia ja Dubsia... jos vaikka Miinalle sulhaseksi kelpaisi jompi kumpi poika.

Kirsikkamäkeläisten tuloksia:

Nero JUN-H, Nipa JUN-EH JUK2, Oskari JUN-H, Hiawatha AVO-EH AVK3, Max KÄY-H

Helmi JUN-ERI JUK1 PN2 VARASERT, Ofelia JUN-EH JUK2, Alma KÄY-ERI KÄK1 PN3, Lea KÄY-T

Dubsin arvostelu

vauhdikasta menoa kehässä...


tuomari Maret Kärdi, Dubsi ja Risto Kellin

Pohdintaa...

Dubsin näyttelytulokset voisivat parantua, jos minä saisin itseni pois näyttelypaniikista:) Liikkuminen korjautuisi, jos saisin itseni treenaamaan esiintymistä Dubsin kanssa. En usko Dubsin olevan koskaan mikään sertti koira, mutta EH taso tulisi paremmalla liikkumisella kehässä. Nyt miinuksia tulee, kun Dubsi ihmettelee mitä täällä ravataan ja vetää jännityksestä selkänsä kaarelle ja töpöttää jäykkänä. Pitäisi saada pikkumäykylle päähän, että täällähän tepastelen... katsokaa minua olen kuin kotonani. Mutta tämä homma on kiinni minusta. Minun olisi osattava kertoa homman mukavuus Dubsille, saatava se innostumaan, että tämähän on kivaaaa. Koen omantunnon pistoksen, kun vien valmentamattoman Dubsin näytille, mutta niinhän se vähän menee, että sitä tulee harrastettua mistä itse pitää.


( Päivitetty: 21.07.2008 13:27 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
©2020 Dubsi - suntuubi.com