Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Dubsin saamat palkinnot MÄAJ ja MEJÄ -kokeista 2007 - 2008

Metsästyskoirien jäljestämiskoe, MEJÄ 

Dubsin MEJÄ koeselostukset

MEJÄ koe Ypäjä 24.5.2009

Dubsin jäljestys alkoi klo 11.25, oppaana oli Rekku, jäljen ikä 20 tuntia 25 minuuttia.
Tuomari Marko Aaltonen

Koeselostus: Dubsi määrätietoisesti jäljelle. Osuuden alussa, keskivaiheilla ja lopussa määrätietoinen poistuminen jäljeltä, koe keskeytetään. Riista kiinnosti verijälkeä enemmän.

Pisteet 0
Palkinto VOI 0


MEJÄ koe Pöytyä 10.8.2008

 

Dubsin jäljestys alkoi klo 13.39, oppaana oli Minna, jäljen ikä 25 tuntia 29 minuuttia.
Tuomari Asko Kukkola

Koeselostus: Dubsi saa hyvän ohjatun lähdön ja osoittaa lähtömakauksen hyvin. Lähtee maa- sekä ilmavainuiseen jäljestykseen ja etenemisnopeus on sopiva. Ensimmäinen osuus hyvin kulmalle. Kulma hyvin. Toinen osuus hyvin kulmalle, missä myös katkos. jatkaa kulmalta suoraan riistajälkien perässä hukkaan asti. Toisen osuuden puolessa välissä poistutaan uudestaan jäljeltä pois ja edetään toistamiseen hukkatilanteeseen. Palautuksesta jatkaa hyvin viimeiselle kulmalle, mutta jälleen poistuu jäljeltä tehden laajan lenkin, mistä johtuen tulee kolmas hukka ja koe keskeytyy. Harjoitellen kaadolle, minkä omii. Makauksista ensimmäinen ohitetaan, toinen ja kolmas ylitetään. Tänään jälkiuskollisuus ei ollut riittävä, vaan harjoittelua tarvitaan lisää. Tänään koira näytti, että pystyy hyvään jäljestämiseen, kunhan jälkiuskollisuus paranee.

Pisteet 0
Palkinto VOI 0

Ohjaajan kommentti: Katkokulma oli supin pesän päällä:) ja Dubsi pyöritti minua mennen tullen oman mielensä mukaan. Jäljestyksen jälkeen, kun Dubsi odotti autossa minun purkaessa seuraavaa jälkeä se repi kiukuspäissään takaluukussa olleen sanomalehden sisälle ristikoiden välistä omaan häkkinsä ja silppusi lehden pieniksi suikaleiksi häkkiin. Tais’ ottaa mäykkypoikaa vähän päähän, turhautunut!


MEJÄ koe Muurla 27.7.2008

Dubsin jäljestys alkoi klo 13.49, oppaana oli Mikko, jäljen ikä 25 tuntia 29 minuuttia.
Tuomari Marko Saarni


Koeselostus: Dubsille osoitetaan jälki huolellisesti ja alkaa jälkitarkka maavainuinen jäljestys. 1. makaus merkataan kevyesti ja heti tämän jälkeen koira poistuu jäljeltä erittäin määrätietoisesti. Palautetaan, mutta jälki ei juuri enää kiinnosta vaan koira kulkee jäljen sivussa. 1. kulma yli ja laajalla kaarroksella ja taas matka jatkuu jäljen sivulla. 2. makaus ohi. Tämän jälkeen 2 hukkaa nopeassa tahdissa ja tuomari keskeyttää kokeen. Hyvä jälkikoira, jolle lämmin sää tekee tepposet.

Pisteet 0
Palkinto VOI 0

Ohjaajan kommentti: Ilma oli helteinen, aurinko porotti ja auton lämpömittari osoitti +28 astetta. Olimme molemmat aika vetämättömissä. Kannoin Dubsin pois jäljeltä.


MEJÄ koe Muurla 16.6.2008

Dubsin jäljestys alkoi klo 10.37, oppaana oli Virpi, jäljen ikä 21 tuntia 52 minuuttia.
Tuomari Jukka Korsberg


Koeselostus: Hyvä lähtö ja ohjaus jäljelle, jota edetään reipaasti maavainulla, sopivaa vauhtia, makaus merkataan, kunnes tullaan sorkanjäljille, jotka vievät koiran ensimmäiseen hukkaan. Puhdasta jälkeä katkolle, josta lähtee riistapolkua toiseen hukkaan. Katkon jälkeen melko pian koira ottaa vainun hirvestä, jonka me näimme ja lähtee sen perään kolmanteen hukkaan ja koe keskeytetään. Koiralla on tosi hyvät taipumukset jäljestämiseen, mutta tänään lähistöllä oleilevat sorkkaeläimet eli tuoreet hirvenjäljet ja ehkä myös peuran jäljet vievät ylivoimaisen voiton koejäljestä.

Pisteet 0
Palkinto VOI 0                                                          Dubsi blogikertomus Muurlasta kesäkuussa


 MEJÄ koe Sauvo 25.5.2008

Dubsin jäljestys alkoi klo 11.40, oppaana oli Anne, jäljen ikä 22 tuntia 10 minuuttia.
Tuomari Pekka Tuomi

Koeselostus: Itsevarma koira lähtee jäljelle kommenttiakaan kaipaamatta. Etenee jälkitarkasti. Os. 2 takavarmistus – lenkkiä peuran jäljillä. Makaukset merkkaa sekä kaatoa nuolee tehokkaasti. Upea pari, hiljainen työskentely, tulevaisuus odottaa ruusukkaana.

Pisteet 49
Palkinto AVO 1
                                                             Dubsin blogikertomus Marttilasta ja Sauvosta


MEJÄ koe Virttaa 18.5.2008
 

Dubsin jäljestys alkoi klo 9.15, oppaana oli Hanna. Jäljen ikä 20h 55 min.
Tuomari Taina Ketola

Koeselostus: Koiralle osoitetaan nopeasti alkumakaus ja ohjataan krepitetty osuus. Koira aloittaa reippaalla kävelyvauhdilla ilmavainuisen jäljestämisen. N. 20 metriä edettyään koira lähtee määrätietoisesti riistan jäljille, 2. hukka osuuden puolivälissä ja kolmas hukka toisen osuuden loppupuolella. Kulma suurella lenkillä, makuuta ei merkkaa. Koiraa jarruttaen heti alussa rauhalliseen kävelyvauhtiin tuloksetkin parantuvat. 

Pisteet 0
Palkinto AVO 0


 MEJÄ koe Marttila 4.5.2008 

Dubsin jäljestys alkoi klo 9.30, oppaana oli Merja, jäljen ikä 22 tuntia 35 minuuttia.
Tuomari Marko Saarni


Koeselostus: Dubsille osoitetaan huolellisesti alkumakaus, josta alkaa jälkitarkka ja ripeävauhtinen jäljestys. 1. osuus suoraan jäljen päällä aina kulmalle asti, jonka oikaisee. 2.osuuden alussa käy jäljen sivussa katsastamassa ”romuuttamon”, mutta palaa itsenäisesti jäljelle. Vielä ennen kulmaa virkistäytyy ojassa, tarkistaa kulman ja rengastaen uudelle osuudelle. 3.osuudella metsäautotie teettää hetken töitä, mutta jälleen rengastaen verijälki löytyy. Suoraan kaadolle, jonka omistaa. Hyvä ja äänetön suoritus oivalta jälkiparilta.

Pisteet 45
Palkinto AVO 1                                                          Dubsin blogikertomus Marttilasta ja Sauvosta


”romuuttamo” = metsässä oli ns. yksityinen kaatopaikka, jossa oli käytöstä poistettua tavaraa. Dubsi kävi sivumennen tarkistamassa löytyisikö jotain käyttökelpoista :)
 


MEJÄ koe Kalanti 27.4.2008


Dubsin jäljestys alkoi klo 14.34, oppaana oli Leena, jäljen ikä 24 tuntia 34 minuuttia. 
Tuomari Taina Ketola

Koeselostus: Koiralle osoitetaan alkumakaus ja ohjataan jäljelle. Ensimmäisen osuuden koira jäljestää lähes jälkitarkasti ilmavainulla makuulle, jonka merkkaa erinomaisesti. Kulma pienellä lenkillä toiselle osuudelle. Noin 100 metrin päästä lähtee lentoon metsäkanalintuja, koira lähtee tarkastamaan jäljen molemmille puolille, tuomitaan hukka. Loppuosuus jälkitarkasti, toinen makaus ja kulma oikaistaan sisäkautta ja jatketaan suoraan kolmannelle osuudelle. Osuuden puolessa välissä riistan jäljet alkavat kiinnostaa koiraa enemmän ja tuomitaan hukat. Tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellaan loppuun, jää kaadolle. Innokkaasti jäljestävä koira, jolle tänään lukuisat riistan jäljet olivat liikaa. Ohjaaja on hyvässä yhteistyössä koiran kanssa.

Pisteet 0
Palkinto AVO 0                                                                                   Dubsin blogikertomus Kalannista


MEJÄ koe Äetsä 7.10.2007 
 

Dubsin jäljestys alkoi klo 9.20, oppaana oli Tiina, jäljen ikä 16 tuntia 20 minuuttia.
Tuomari Tuija Sällylä

Koeselostus: Koira lähtee määrätietoisesti jäljelle ja jäljestää pääsääntöisesti ilmavainua käyttäen. Valitettavasti ensimmäisen osuuden puolivälissä lähtee riistan jäljille ja koiralle joudutaan osoittamaan puhdas jälki. Muuten jälkityö on tarkkaa ja itsenäistä sekä hyvävauhtista. Kulmat tarkasti, makauksilla selvästi pysähtyen. Kaadolle suoraan ja oli siitä kiinnostunut, nuuhki ja nuoli.

Pisteet 39
Palkinto AVO 2


MEJÄ koe Ypäjä 12.8.2007


Dubsin jäljestys alkoi klo 14.13, oppaana oli Pentti, jäljen ikä 26 tuntia 13 minuuttia.
Tuomari Krister Mattsson

Koeselostus: Koira hyvin jäljelle, kreppien osuus ohjattuna. Koira jäljestää ensimmäisen osuuden itsenäisesti kulmalle, jonka ohi ja kaarroksen kautta merkkaamaan makaus. Toinen osuus runsasta kaartelua, joka antaa kuvan jälkivarmuuden puutteesta. Koira kuitenkin etenee itsenäisesti lähes toiselle kulmalle, jossa lähtee taas kaartelemaan ja loittonee koko ajan jäljestä, jolloin tuomitaan hukka. Toinen kulma aivan ensimmäisen toisto. Kolmas osuus jatkuvaa kaartelua jäljen molemmin puolin, mutta kuitenkin itsenäisesti kaadolle, jossa nuoli, nuuhki ja otti suuhunsa hirvensorkan, jonka omisti.

Pisteet 35
Palkinto AVO 2

 © Kuvien ja tekstin kopiointi ilman lupaa on kielletty. All Rights Reserved. ©