Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Mäyräkoirien ajokoe, MÄAJ   
                                 

Kokeen tarkoitus

Ajokokeiden tarkoituksena on mäyräkoirien ajo-ominaisuuksien selville saaminen jalostusta varten, harrastajien ja heidän yhteistoimintansa kehittäminen sekä kilpailumahdollisuuden tarjoaminen näihin sääntöihin pohjautuen. Ajokokeissa ei ole tarkoitus vahingoittaa riistaeläintä. Mäyräkoiralla sallittuja ajoeläimiä ovat jänis, kettu, metsäkauris, japanin-, kuusi- ja valkohäntäpeura. 
Suomen Mäyräkoiraliitton internetsivulta MÄAJ kokeesta

Dubsin tuloksia


Metsästyskoirien jäljestämiskoe, MEJÄ          

Kokeen tarkoitus

Kokeen ensisijainen ja tärkein tehtävä on testata ja arvioida koiran kykyä seurata haavoitetun riistaeläimen jälkeä. Suomen Mäyräkoiraliiton internetsivuilta MEJÄ kokeesta

Dubsin tuloksia


Luonnetesti           

Kokeen tarkoitus

Suomalainen luonnetesti on otettu käyttöön vuonna 1976 ja se perustuu pääperiaatteissaan Ruotsin armeijan työkoirien soveltuvuustesteihin. Kuluneen kolmenkymmenen vuoden aikana testiä on kuitenkin kehitetty jatkuvasti paremmin vastaamaan nykypäivän harrastus- ja seurakoirien perusominaisuuksia.

 

Testissä arvioidaan koiran luonnetta seuraavien ominaisuuksien osalta:

TOIMINTAKYKY

Tämä ominaisuus on lähinnä rinnastettavissa inhimilliseen käsitteeseen "rohkeus". Testissä tarkkaillaan ennenkaikkea koiran kykyä järjestelmälliseen toimintaan hämmennyttyään tai pelästyttyään

TERÄVYYS

Tämä ominaisuus kertoo miten herkästi koira reagoi aggressivisesti tuntemattomaan uhkaajaan.

PUOLUSTUSHALU

Tällä arvosanalla kuvataan koiran synnynnäistä halua puolustaa uhattua laumaansa (=ohjaajaansa).

TAISTELUHALU

Taisteluhalu on koiran synnynnäinen halu leikkimieliseen kamppailuun. Esimerkiksi monelle koiralle mieluisat riepotusleikit perustuvat tähän palveluskoirille tyypilliseen ominaisuuteen.

HERMORAKENNE

Tämä testin tärkein arvosana kuvaa koiran hermojen kokonaiskestävyyttä ja se näkyy testissä koiralle aiheutettujen paineiden sietokykynä.

TEMPERAMENTTI

Tämä arvosana kuvaa koiran kykyä havannoida ja osallistua ympäristönsä tapahtumiin, sen vilkkautta.

KOVUUS

Koiran kovuudella tarkoitetaan koiran taipumusta muistaa epämiellyttäviä tapahtumia. Pehmeä koira ei kerran pelästyttyään enää vapaaehtoisesti palaa uudelleen samaan tilanteeseen, kun kova koira taas unohtaa tapahtuneen heti, eikä "muista" tapahtumapaikkaa mitenkään.

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS

Tämä arvosana kuvaa koiran suhtautumista vieraaseen, ystävälliseen ihmiseen. Optimitilanteessa koiran tulisi suhtautua tuttavuutta tekevään ihmiseen ystävällisesti ja avoimesti, kuitenkaan mielistelemättä tätä.

Lähde:Jorma Lankinen, http://www.dogsports-online.com/lte/esittely.htm


© Kuvien ja tekstin kopiointi ilman lupaa on kielletty. All Rights Reserved. ©                   


©2020 Dubsi - suntuubi.com