Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Subscribe RSS

 Mejä koe Kalanti 26 - 27.4.2008
28.04.2008 02:34 | Raija

Auran Nuuskujen AVO -luokan perinteinen vappukoe oli Kalannissa keskuspaikkanaan Erämiesten maja. Jälkienteko talkoihin kokoonnuttiin lauantaiaamuna. Sää oli keväisen lämmin, +15° ja aurinko paistoi. Suunnon GPS matkamittari näytti, että yli 9 km tuli käveltyä kahta jälkeä suunnistaessa, merkatessa ja veretettäessä. Urakan jälkeen odotti majalla lämmin sauna ja maukkaat lihapullat, nam. Päivän uurastuksen jälkeen takaisin ajo Saloon.

Erämiesten maja Sauna

Sunnuntaiaamuna kello herätti klo 05.00, tavarat kasaan, Dubsin pissatus ja auton keula taas kohti Kalantia. Päivästä näytti tulevan pilvinen, välillä pientä tihkusadetta. Perillä majalla oli asiapapereiden tarkistus ja aamupala, sen jälkeen ylituomari Marko Saaren puhuttelu ja jälkien arvonta. Minulle arpa toi heti opastuksen jäljelle 7 ja Dubsin osuudeksi koejälki nro 12, eli tuomari Taina Ketola aloitti kokeiden arvostelun minun opastamalla jäljellä ja lopetti Dubsin koejälkeen. Ensimmäistä jälkeä lähdimme testaamaan klo 09.45. Jälki kulki yli hakkuuaukean ja kääntyi vasta viimeisellä osuudella metsän puolelle. Koira jäljesti jäljen puolessa tunnissa. Opastuksen jälkeen pääsin purkamaan jäljen heti, koska Dubsi vuoro tulisi olemaan vasta iltapäivällä. Palasin autolle ja touhusin Dubsin kanssa niitä näitä, kunnes tuli aika siirtyä eteenpäin, mutta… olin hukannut auton avaimet. Etsin kassit ja pussit, hapuilin penkkien aluset, välit, kurkin auton alle, nostin Dubsin häkin ulos, ei avaimia! Etsin uudelleen kassit ja pussit, kuljin auton ympäri, kunnes silmäni sattuivat koelaudan kuskinpuoleiseen nurkkaan, siinä ne avaimet nököttivät, eivät puhuneet mitään:)

Dubsin jäljestys alkoi klo 14.34, oppaana oli Leena, jäljen ikä 24 tuntia 34 minuuttia.

Dubsin koemaasto, jälki nro 12

Koeselostus: Koiralle osoitetaan alkumakaus ja ohjataan jäljelle. Ensimmäisen osuuden koira jäljestää lähes jälkitarkasti ilmavainulla makuulle, jonka merkkaa erinomaisesti. Kulma pienellä lenkillä toiselle osuudelle. Noin 100 metrin päästä lähtee lentoon metsäkanalintuja, koira lähtee tarkastamaan jäljen molemmille puolille, tuomitaan hukka. Loppuosuus jälkitarkasti, toinen makaus ja kulma oikaistaan sisäkautta ja jatketaan suoraan kolmannelle osuudelle. Osuuden puolessa välissä riistan jäljet alkavat kiinnostaa koiraa enemmän ja tuomitaan hukat. Tuomari keskeyttää kokeen. Harjoitellaan loppuun, jää kaadolle. Innokkaasti jäljestävä koira, jolle tänään lukuisat riistan jäljet olivat liikaa. Ohjaaja on hyvässä yhteistyössä koiran kanssa.

Tulos AVO 0

uimalampi pihalla

Kokeen jälkeen takaisin majalle, saunaan ja makkarakeitolle, joka maistuikin pitkän päivän jälkeen. Sen jälkeen seurustelua ja tulosten julkaisun odottelua. Kaikki osallistuneet koirat läpäisivät laukauksen sieto testin hyväksytysti. Lopputuloksiksi tuli kolme AVO 0, (kaikki kokeeseen osallistuneet mäyräkoirat), neljä AVO 3, kolme AVO 2 ja neljätoista AVO 1 tulosta.

Hyvin järjestetty koetilaisuus, jonka luotsasi läpi luonnikkaasti vastaava koetoimitsija Merja, nimipäiväsankaritar:). Dubsille ja minulle kertyi yhteistä koekokemusta ja autoon tuli yli 500 km lisää ajokilometrejä.


( Päivitetty: 01.05.2008 02:55 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 2.000

 Särkisalon Petussa
23.04.2008 19:00 | Raija

Dubsi kävi Petun saaressa katsomassa kevään etenemistä. Mennen tullen tehdyt lossimatkat saivat pikkumiehen haistelemaan tyytyväisenä meri-ilmaa. Taisi mieleen palata aikaisemmat käynnit Mylkarin saaressa. Markku harvensi puustoa ja minä lenkkeilin Dubsin kanssa. Saaressa oli kevät selvästi pidemmällä, mitä meillä mantereella. Siellä oli paljon sini- ja valkovuokkoja ja isoja sammakkoja, jotka tosin kiinnostivat vain minua. Dubsin mielenkiinto oli kauriin ja peuran jäljissä, joita risteili pitkin saarta. Yhdessä tarkastelimme talkoilla tehtyjä uuden uutukaisia kyttäyslavoja.

kuvat


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Kolmas MEJÄ treeni 20.4.2008
23.04.2008 17:40 | Raija

Auran Nuuskut, Lounais – Suomen Spanielikerho ja Turun Mäyräkoirakerho järjestivät yhdessä MEJÄ jälkientekokurssin 19 – 20.4.2008. Teoriaosuus oli lauantaina Paimiossa ja sunnuntaina käytännön harjoittelut Marttilassa Huhtaanmajan maastoissa. Kurssilaisia oli lähes 40, osa ensikertalaisia, osa kertauskurssilaisia tutustumassa MEJÄ:n saloihin. Mukana oli mm. Dubsin westitutut Rontti ja Mimmi Tiinan kanssa sekä Sini lk. mäyristen Pitkon ja Kolan kanssa. Hyvin järjestetty kurssi, kannatti osallistua.

Innokas mejästäjä

Geroshine Bruno, kutsumanimi Rontti

kuva Rontin ja Mimmin kotisivulta

Dubsin treeni tapahtui sunnuntaina tuoreella verijäljellä. Jälki oli n. 150-200 m pitkä, kuivaa kangasmetsää ja avokalliota. Reipasvauhtisesti jäljelle, kallion reunassa ollut ykköskulma jäi merkkaamatta, kakkoskulma nuuskittiin, kaartaen paluu riistajäljeltä kaadolle, jossa sorkalla leikkimistä ja omimista. Koko jälki kuljettiin ilmavainuisesti ja ilman hukkia:)

Ensimmäiset hyväksynnät kokeisiin ovat tulleet @postiin. Dubsin ensimmäinen koe on Kalannissa 26 – 27. päivä huhtikuuta. Sinne on tulossa 24 AVO -luokan koiraa. Seuraava koe on 3. – 4. toukokuuta Marttilassa flättien järjestämässä MEJÄ kokeessa. Siitä se koekausi alkaa… 


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Dubsi avasi terassikauden
19.04.2008 19:04 | Raija

Auringon paistaessa kotipihalla ja ilmojen lämmittyä Dubsi vietti enenemässä määrin aikaa tuijotellen ikkunasta pihalle. Pihalla tapahtui kaikenlaista mielenkiintoista; oravat, fasaanit ja iso rusakko viihtyvät Dubsin mökin lähistöllä, myös lähiteillä on alkanut näkymään enemmän liikkujia, mitä talvella; koiria, niiden taluttajia, lenkkeilijöitä, lapsia, tonttien katselijoita jne. 

Dubsilla on pihalla pieni tarha, jonka sisällä on pieni hirsimökki terassilla. Mökkiin on vedetty sähköjohto ja sen sisällä on patteri, mutta talvella Dubsi ei ole ollut siellä kertaakaan. Nyt tuntui aiheelliselta ottaa tarha taas käyttöön, koska Dubsi selvästi halusi viettää enemmän aikaa ulkona, mitä lenkkeilyllä voi. 

pihalla puiden siimeksessä

Tarhassa ympäröivää luontoa tarkkaillen ja terassilla päivää paistatellessa Dubsilla kuluu mukavasti tunti kaks päivässä. On siellä tuoli Raijalle tai Markullekin:)


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Toinen MEJÄ treeni 3.4.2008
03.04.2008 21:36 | Raija

Maassa muutama lumipälvi, lämpö +7°, puolipilvistä, tuulta ei nimeksikään, leskenlehdet kukkivat ojanpenkalla ja ensimmäiset sitruunaperhoset lentelevät ilmassa.

Jäljen kulku: sinisin merkein tieltä alkumakaukselle  tiheästi avomerkitty koko matkan
kolme ojan ylitystä, yhdessä niistä vielä jääpeite vattupensastiheikön läpi
kolmen kulman/makauksen jälkeen kaato = sorkka ja palkka kaadolta tielle punaisin merkein
autossa odottavan jäljestäjän aika on pitkä jäljen pituus 470 m, ikä 22 tuntia
Lähtö alkumakaukselta vauhdilla. Ensimmäisellä osuudella Dubsi teki yhden tarkistuskierroksen, mutta palasi nopeasti jäljelle, kulman nuuhkaisu ja sen jälkeen reipasvauhtisesti seuraavalle kulmalle, nuuhkaisu ja tarkistuskierros vattupensaikkoon, paluu jäljelle ja viimeisen kulman nuuhkaisu ennen kaadolle tuloa. Kaadolla sorkan nuuhkaisu ja makuupaloilla herkuttelu samalla, kun kuunteli vuolasta kehumispulinaa Raijan ja Markun suusta. Sorkasta luopuminen otti koville, hän sen löysi, ettekä te!

 

( Päivitetty: 14.04.2008 01:38 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
©2020 Dubsi - suntuubi.com