Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Subscribe RSS

 Viikon näyttelyarvostelut EH, T ja H
06.02.2008 15:14 | Raija

Turku kansainvälinen koiranäyttely 26 – 27.1.2008

tuomari Manola Poggesi Artetoli, Italia
käyttöluokka
KIRSIKKAMÄEN MAX ,nro 902
normaalit kivekset

Laatuarvostelu
 
Typical head. Good expression. Good sternum. Correct topline. Deep chost. Need more angulations in back. Move free, but tail is too high carriage. Correct coat. 

Tyypillinen pää. Hyvä ilme. Hyvä rintalasta. Oikeanlainen selkälinja. Syvä rinta. Tarvitsee lisää kulmausta taakse. Liikkuu vapaasti, mutta kantaa häntää liian korkealla. Oikeanlainen turkki. 

laatuluokka: ERITTÄIN HYVÄ = EH
KÄK3, KÄY-EH


Miehikkälä ryhmänäyttely 2.2.2008

tuomari Esko Nummijärvi
käyttöluokka
Kirsikkamäen Max, nro 31

Laatuarvostelu

Rotutyyppi hyvä. Lyhytrunkoinen, kevyt uros. Kevytpiirteinen narttumainen pää. Hyvä kaula. Hyvä selkä ja häntä. Rintakehä pitäisi olla suurempi. Suoraan liikkuvat raajat, raajojen kulmaukset pitäisi olla selvemmät. Karvapeite pitäisi olla selvästi karkeampi. Esitetään hyvin. 

laatuluokka T = Tyydyttävä
KÄY-T


Eno ryhmänäyttely 3.2.2008

tuomari Tuula Savolainen
käyttöluokka
KIRSIKKAMÄEN MAX, nro 277

Laatuarvostelu

Hyvät mittasuhteet. Hyvä sukupuolileima. Oikeanlainen pää. Tummat silmät. Purenta OK. Hyvä kaula. Eturinta vielä puutteellinen. Viistot lavat. Olkavarret voisivat olla pidemmät ja viistommat. Hyvänsyvyinen rintakehä, joka voisi olla hieman pidempi. Hyvin kulmautunut takaosa. Hieman pehmeät kintereet. Ahtaat takaliikkeet. Sivuliikkeessä askel saisi olla pidempi ja tehokkaampi. Nuori poika, joka tarvitsee vielä runsaasti aikaa.

laatuluokka H = Hyvä
KÄY-H


Kommentti näyttelyistä

Hauskaa lukea noita Dubsin arvosteluja; 26.1.2008 Turku KV EH, Miehikkälä 2.2.2008 T, Eno 3.2.2008 H. On niissä jotain samaakin... molemmat kivekset löytyvät ja on pienikokoinen uros.

( Päivitetty: 14.04.2008 01:17 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.

 Pieni matkakertomus, 1357 km autoilua lumisessa Suomessa
05.02.2008 15:09 | Raija

Nyt on kierretty mailmooo. Perjantaina (1.2.2008) lunta tuli taivaan täydeltä ja tuuli puhalsi vaakatasossa. Karunassa, Terhin kotona oli aamulla sähköt poikki ja hän laittoi matkatavarat ja koirat matkakuntoon kynttilän valossa. Risto toi hänet meille ja kyseli yhdessä Markun kanssa; oletteko tosissanne lähdössä tällä kelillä ajelemaan? Miehet jäivät kahvipöydän ääreen, kun me starttasimme kohti Helsinkiä. Pieni pala nousi kurkkuun ja kädet puristivat rattia tavallista lujempaa, kun heti alkumatkasta oli aurausauto ojassa ja toisella puolen tien pöpeliköissä henkilöauto.

Helsinki ohitettiin kehä ykköstä pitkin, Porvoo ja Imatra ohitettiin leppoisasti. Ennen Virolahtea alkoivat rekkajonot näkyä tien vasemmalla laidalla. Yli 10 km ajelimme keskikaistaa ja ihastelimme rekkojen sopuisaa jonotuskulttuuria; aina jonoryppään viimeisen auton perävalot/hätävilkut loistivat lumisateessa.
 
Olimme varanneet netistä hotelli Ulpukan yöpymispaikaksemme ja saaneet omistajalta ajo-ohjeet paikalle. Hmm, 5 km sinne, y risteys tänne, 3 km vasempaan, y risteys, ja 600 m kohti kahta katuvaloa… pyörimme vähän aikaa erilaisia metsäteitä, toinen ajoi ja toinen kävi ulkona pyyhkimässä lumisia tienviittoja, jotta näkisi missä ollaan. Perille pääsimme, mutta en vieläkään tiedä, missä oikein olimme.
 

Missä ollaan? Hotelli Ulpukka tien päässä
Hotelli Ulpukka Helmi ja Dubsi majoittuivat minun sänkyyni

Aamulla (2.2.2008) ympäristö vähän hahmottui ja saimme kuvattua majapaikkamme aamuhämärässä. Suur-Miehikkälän seuraintalo löytyi helposti. Terhi oli päättänyt illalla, ettei esitä Dubsin äitiä, Leaa Nummijärvelle. Minä pistin Dubsin Terhin kanssa kehään ja Helmi kävi myös arvosteltavana. 

Paalun vieressä opaste näyttelyyn Seuraintalon hämärää tunnelmaa


Linkki Miehikkälän näyttelyn kuviin, kuvaajana Tommi Berg

Miehikkälästä matka jatkui pienessä lumisateessa Joensuun kautta Enoon. Siellä hotelli Kaltimonkoski löytyi helposti ja majoittuminen hotelliin kävi nopeasti. Enossa puut olivat lumisia, maassa valkoista lunta, pakkasta –5 ja matkamieli hyvä.

Aamulla (3.2.2008) tukeva aamiainen ja hotellinjohtajan kanssa sopiminen toisesta yöstä hänen hotellissaan. Enon lumisuus ja yli 600 km ajomatka saivat meidät päättämään lisäyöstä Enossa. Hyvä olikin, sillä Lean velipuoli, Dubsin puolieno meni ROPina ryhmäkehään ja tuli kolmanneksi. Oman tohinan jälkeen oli mukava kannustaa Viktoria ja Ossi omistajaa kehän laidalla. Enon tuomari Tuula Savolainen oli tarkka ja rauhallinen tuomari ilman ylimääräisiä hötkyilyjä. Minun makuni mukainen tuomari. Dubsi sai laatuarvostelun H, Helmi EH ja Lea pohjavilloissaan EH.

Terhi, Dubsi ja sakset... pippelikarvat siistiksi Helmi, Lea seuraavat tilannetta. Meikkipussit kiinnostivat kovin tyttöjä 

Snöbäckens Viktor 

ROP, PU1, SERT, KÄK1, KÄY-ERI

Linkki Enon näytelyn kuviin, kuvaajana Tommi Berg


Näyttelyn jälkeen palasimme hotelliimme ja olimme sen ainoat asukkaat. Saunoimme ja viihdytimme itseämme ja koiruleita viinillä ja juustolla. Varsin lystiä.

 Lea relaa puruluun kanssa  Helmi tapahtumien keskipisteessä vartioimassa

Maanantaina (4.2.2008) rauhalliset aamutoimet ja viimeiset kävelyt lumisessa Enossa. Yöllä lunta oli satanut lisää meidän nukkuessamme. Kaunista valkoista lunta.

Dubsi, Lea, Helmi ja Raija aamukävelyllä  Enolainen potkukelkkailija, - koiruleiden ihmettelynkohde. Mikä tuo on?
Enolaisten pikkutyttöjen ihmettelykohde, - kolme tappijalkaa Enon luminen taidepolku

Aamutoimien jälkeen jätimme taaksemme varsin lumisen Pohjois-Karjalan. Lounaspaikka oli Valamon luostarissa ja sieltä löytyi kotiin tuomiseksi luostarin viinejä ja ikoni.

Kotimatka sujui Terhin ajaessa ja minun ollessa seurarouvana. Koirulit nukkuivat suurimman osan matkaa. Ristolla oli Turussa susikokous ja hän jäi sinne odottelemaan meidän saapumistamme. Ohikulkutien risteyksessä nopea kuulumisten vaihto ja Kelliinin poppoon siirtyminen Riston autoon. Kello näytti lähes 23.00, kun vihdoin olimme Dubsin kanssa kotona. Niin kierrettiin maailmoo… 1357 km/4 pv.

( Päivitetty: 14.04.2008 01:13 )

 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000

 My Way testauksessa
26.02.2008 20:19 | Raija

Vettä sataa tihutteli pikkuhiljaa taivaalta tänä aamuna. Kalenteri näytti metsästysaikaa olevan enää kolme päivää ja Dubsin uusi Trackerin tutka melkein vielä testaamaton käytännön metsästystilanteessa.

Aamupalan jälkeen köröttelimme pikkutraktorilla metsäautotielle. Markku jätti minut ja Dubsin kodan tiehaaraan ja jatkoi itse matkaa kohti Pehkusuon levennystä. Minä varmistin Dubsin tutkan signaalin olevan kunnossa ja päästin Dubsin irti. Pikkujätkä singahti saman tien yli hakkuuaukon ja heti alkoi ajohaukku. Laitoin Dubsin seurantaan ja samalla Markku soitti, että tiellä oli ollut kauriin jälkiä ennen Pehkusuon levennystä. Todennäköisesti Dubsi ajoi kaurista, vaikka jänismetsälle olimme lähteneet. Ajo kulki vartin verran kodan ympäristössä, haukku läheni ja sitten taas loittoni, kunnes siirtyi Pehkusuon yli kohti Välitietä. Markku katseli Pehkusuon kohdalla, miten peuralehmä ja vasa juoksuttivat Dubsia. Ajoaikaa kertyi 52 minuuttia.

Tutka pelasi hienosti ja haukunilmaisin kertoi tasaisesta haukusta, vaikka ajo kulki niin, ettei korvakuulolta haukkumisesta ollut varmuutta. Liivi toimi Dubsin päällä, vaikka mielestäni se ei kovin hyvin istu kantajansa päälle, ainakin melkoista ravistelua pikkujätkä piti liivissään metsästä pois tultaessa. Lieko syy ravisteluun ollut epämukavan liivin, tottumattoman kantajan tai läpimäräksi kastuneen karvapeitteen?


 - Raija | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
©2020 Dubsi - suntuubi.com