Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

MH luonnekuvaus

MH luonnekuvaus on käännös sanoista Mentalbeskrivning Hund, koiran luonteenkuvaus. MH on lähtöisin Ruotsissa, jossa se kehitettiin 1980-luvulla kuvaamaan koirien tapaa reagoida ja toimia erilaisissa tilanteissa. 

MH:n tarkoitus on kerätä aineistoa koiran käyttäytymisestä ohjeen määrittelemissä tilanteissa. Kuvaustuloksia roduittain yhdistelemällä saadaan tietoa rodulle tyypillisestä luonteesta. Yksittäisen koiran MH kuvaa näin koiran luonteenominaisuuksia sekä yksilönä että rodulle tyypilliseen ja ihanneluonnekuvaan verrattuina.
-lainaus Suomen kennelliiton sivuilta-

Koirat ovat kaikki henkisiltä ominaisuuksiltaan yksilöllisiä. Synnynnäinen tempperamentti ja ärsytyskynnys sanelevat kullekin koiralle tyypillisen tavan toimia erilaisissa tilanteissa. Jotkut koirat reagoivat saamiinsa ärsykkeisiin nopeasti kun taas toisilla reagointi tapahtuu viiveellä ja toisia koiria ympärillä tapahtuvat asiat huolestuttavat enemmän kuin toisia. Koirien luontaisen tempperamentin ja siihen sisältyvien perinnöllisten tekijöiden kartoitus objektiivisen MH-kuvauksen avulla auttaa löytämään ja keräämään arvokasta tietoa parhaiten kuhunkin koemuotoon tai tehtävään sekä jalostukseen soveltuvista koirista rodunomaisten koemuotojen sekä koulutuksen ohella.
-lainaus Suomen Saksanpaimenkoiraliiton sivuilta-

MH arvostelu

Koiran luonnetta kuvataan erilaisissa tilanteissa intensiteettiasteikolla. Mitta-asteikkona käytetään arvosanoja 1-5, jolloin 1 tarkoittaa pienempää aktiviteettia ja 5 suurempaa. Kuvauksessa ei anneta subjektiivista arviota eikä koira saa hyväksytty/hylätty arvosanaa. Sen kesto on noin 35-45 min eikä suorittamiseen tarvitse valmistautua etukäteen.
-lainaus Suomen Saksanpaimenkoiraliiton sivuilta-


©2020 Dubsi - suntuubi.com