Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Dubsin klaani

Minun perheeni on minun klaanini. Klaani siksi, että kutsumanimeni on peräisin Koreasta, Soulin olympialaisista, joita isäntäni Markku seurasi tiiviisti ja päätti jo silloin antaa mäyräkoiralleen nimeksi Dubsi Daa.

Isäntäni on Markku, innokas penkkiurheilija, metsämies ja elämänfilosofi. Markku menehtyi peurametsällä lokakuussa 2014.

Emäntäni on Raija, innokas koiraihminen, vaeltaja ja tiukka kasvattaja.  :)

 • on Karjaskylän metsästysseuran jäsen
 • MÄAJ palkintotuomari
 • MÄAJ koetoimitsija
 • MEJÄ koetoimitsija
 • MH luonnekuvauksen B koetoimihenkilö
 • päivittelee oman kotikennelin sivuja Kuusipeuran kennel

  Klaaniin kuuluvat myös
 • Markun Tero ja Satu
 • Raijan Minna, sekä Minnan aviomies Juha-Pekka
 • Raijan lapsenlapset Justus ja Jenny. Justuksen kanssa tutkitaan kaikki ötökät ja kolot. Jennyn kanssa juostaan kilpaa ja napataan letistä kiinni. VAU! 

© Kuvien ja tekstin kopiointi ilman lupaa on kielletty. All Rights Reserved. ©                   

 

 
Mäyräkoiran isäntä
 
tämä teksti on Olli Haikan ja Timo Pernaan kirjasta "Mitä jokaisen KOIRAN tulisi tietää ISÄNNÄN valinnasta". Kirjan etusivulla kerrotaan kirjan olevan: Peruskoulun oppimäärä nuorelle koiralle. Koirahallituksen tarkastama ja koirapoliittisen yhdistyksen suosittelema.
 
Löytää aina tiensä parhaaseen pöytään. On ovelampi kuin uskotkaan! 
 
Mäyräkoiralle isännän tärkein ominaisuus on äly. isännän on pystyttävä korkealuokkaiseen filosofiseen keskusteluun ja pohdiskeluun, koska mäyräkoira ikävystyy helposti tyhmien ihmisten seurassa. Isännällä on oltava omaa tahtoa, jotta mielipiteiden vaihto olisi hedelmällistä.
 
Varo hölkkähulluja
 
Isännälle ei aseteta suuria fyysisiä vaatimuksia, sillä ainakin mäyräkoirapoliittisen yhdistyksen mielestä liikunnan merkitystä liioitellaan yleisesti. Ainakin sadesäällä isännällä pitäisi olla järkeä pysyä sisätiloissa, mieluummin takan ääressä, lämmittävä muki kourassaan. On kuitenkin toivottavaa, että isännästä olisi edes hiukan fyysistä tukea tyhmempien koirien kanssa syntyvissä pikku kahinoissa.
 
Pikkuvarakas tai mieluummin rikas…
 
Vankka talous, hyvä ammatti ja mieluummin vielä hiukan yksityisiä tuloja, ei olisi pahitteeksi kenenkään arvonsa tuntevan koiran isännälle. Elämän pienet ylellisyydet: matkustelu, teatteri, konsertit ja hyvä kirjallisuus piristävät mäyräkoiran arkea. Ainakin Savonlinnan oopperajuhlilla olisi ehdottomasti päästävä käymään, ja vähintään joka toinen vuosi.
 
Arvokkaat perinteet
 
Vankasti perinteisiin sitoutuneet koirayksilöt vaativat isännältään lisäksi hyviä metsästäjän ominaisuuksia. Syksyisen raikas metsä ja erinomaiset muikeilta tuoksuvat ketunpesät ovat hyvää vaihtelua kirjaston sohvalla tapahtuvalle henkiselle voimistelulle. Metsästysharrastusta saattaa rajoittaa jossain määrin se, että kaupungin puistoissa harvemmin pesii kettuja. Jos kesähuvila kuitenkin sijaitsee ketun pesimisalueilla, pikku jahti virkistää mukavasti sekä isäntää että koiraa.
 
Luotettava ja uskollinen
 
Mäyräkoiran isäntä luottaa ammattitaitoonsa ja keskittyy rauhalliseen kotielämään. Hän ei etsi yhteiskunnallisia luottamustehtäviä, mutta usein hänet niihin pyydetään. Tämä aiheuttaa hiukan vaivaa koirallekin, koska hänen on huolehdittava isännän koirapoliittisesta mielipidemuokkauksesta. Sosiaalisesti mäyräkoiran isäntä on hiljainen, kohtelias ja jossain määrin pidättyväinen. Hän saattaa joskus tulistua häiritsevästi käyttäytyvälle muukalaiselle, mutta leppyy kuitenkin nopeasti. Hänellä on oma vakiintunut ystäväpiirinsä, joka muodostuu luonteeltaan hyvin samankaltaisista henkilöistä. Koiraihmisenä Mäyräkoiran isäntä vaatii paljon ja antaa paljon. Koulutus vie runsaasti aikaa, jopa vuosia, mutta lopussa kiitos seisoo. Tämä isäntä antaa koiralleen rajattoman vapauden.
 
Mäyräkoiran isäntä lyhyesti ☼
------------------------------------------------------------------------
 
-         polveutuu antiikin ajan filosofeista
-         kiistattomasti älykkäin isäntätyyppi
-         lukutoukka
+ pitkäjänteinen
+ tahdikas
– tyylitön pukeutuja
– kömpelö
 
 
narttu/nainen
uros/mies
pituus
173 cm
178cm
paino
57 kg
81 kg
kengännumero
40
42
rinnanympärys
96 cm
99 cm

 


© Kuvien ja tekstin kopiointi ilman lupaa on kielletty. All Rights Reserved. ©    
 

©2019 Dubsi - suntuubi.com